L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que també tanca la llista d’En Comú Podem a les eleccions del 14-F, ha tornat a participar en la campanya en un acte sobre cultura a la Sala Apolo de Barcelona. Colau ha criticat que el pressupost de la Generalitat en cultura estigui “per sota de l’1 %” en els pressupostos, “una vergonya que impedeix que tinguem al cultura que ens mereixem”. Per això, ha assegurat que si governen doblaran el pressupost en cultura fins a situar-lo en el 2 % del total.

Segons Colau, aquest increment aniria augmentant progressivament fins a situar-lo en xifres properes a les que actualment hi ha a la ciutat de Barcelona: “Tenim l’orgull de dir que dediquem a cultura el 6 % del pressupost municipal”, ha recordat. També ha comparat els “90 euros per habitant” que es destinen a cultura a la ciutat de Barcelona amb els “30 euros per habitant” que hi destina la Generalitat de Catalunya.

Més enllà del pressupost en cultura, Colau també ha contraposat el model cultural d’En Comú Podem, “obert, mestís i plural”, amb el del govern actual, que promou, a parer seu, una “cultura endogàmica que respon a un model de nacionalisme excloent”.

L’exemple de Barcelona durant la pandèmia

Colau també s’ha referit a com la pandèmia i les restriccions estan afectant el sector cultural. Segons l’alcaldessa “és inacceptable l’abandonament de la cultura” que s’està produint a Catalunya. Ha posat en relleu, en canvi, la feina feta des del govern municipal. “A Barcelona no hem suspès cap dels festivals d’estiu, començant pel Grec, que la Generalitat en un moment ens va demanar que tanquéssim”, ha recordat. “Va ser un missatge molt potent que ens va ajudar a mantenir la resta de programació com la Mercè o la Biennal de Pensament”, ha afegit.