En el penúltim dia de campanya, la candidata demòcrata a les eleccions catalanes, Àngels Chacón, ha demanat “treure Catalunya d’una adolescència constant”. Ha subratllat que el PDeCAT pot “fer créixer aquest país” i que és l’únic que garanteix un govern “independentista i de centre”.

El partit s’ha acomiadat de la circumscripció de Tarragona amb un acte electoral que ha comptat amb la plana major de la formació. Àngels Chacón hi ha intervingut telemàticament, perquè ha de participar en el debat de La Sexta d’aquest dijous a la nit. Els caps de llista de la resta de circumscripcions sí que hi han fet acte de presència i han tingut el suport, també via telemàtica, d’Artur Mas.

Crida a anar a votar

Mas ha fet un últim clam a anar a votar diumenge. Ha dit que sap “que molta gent està indignada” i que molts “no aniran a votar per aquest motiu”. “Per a tots aquests que han perdut la fe en la política”, els ha dit que el PDeCAT no els fallarà. Ha assegurat que els demòcrates “conqueriran el futur”.

El partit clau

La número dos, Joana Ortega, ha dit que el PDeCAT ha d’entrar al Parlament per convertir-se “en el partit clau”. Una de les voluntats de la formació és desbancar la CUP per poder decidir, tal com els cupaires ho van fer quan van impedir les investidures d’Artur Mas i de Jordi Turull.