Chacón setè dia 14-F

La cap de llista del PDeCAT a les eleccions catalanes, Àngels Chacón, s’ha compromès a no donar suport a una investidura del candidat del PSC, Salvador Illa, encara que impliqui segones eleccions. “Hem de ser coherents”, ha assegurat en una entrevista a ‘Els matins’ de TV3.

Chacón ha afirmat que el partit no donarà suport per investir un “candidat del 155”, tot i que no ha descartat arribar a acords en altres aspectes com la rebaixa de la quota d’autònoms. “Una altra cosa és la presidència de la Generalitat”, ha explicat. El PDeCAT és una de les forces que ha signat un compromís per no pactar la formació de govern amb el PSC.

L’exconsellera també s’ha referit a les enquestes, algunes de les quals els situen fora del Parlament. Segons Chacón, les enquestes pròpies del partit els donen entre cinc i sis diputats. De totes maneres, ha afirmat que, en cas de no tenir representació parlamentària, “tot el que representa el PDeCAT”, amb més de 8.000 associats i 200 alcaldes, “no desapareixerà”.

Investidura, no; acords, potser

Una independència realista

D’altra banda, la cap de llista del PDeCAT ha assegurat que la promesa d’assolir la independència en 18 mesos “en certa manera” va ser un engany. La candidata l’ha atribuïda a la repressió de l’Estat, però també ha reconegut que van cometre errors “i grossos”. Per això, ha afirmat que el PDeCAT no alimentarà “la frustració” i ha reclamat l’amnistia, el reconeixement internacional, un referèndum pactat amb l’Estat i una unitat estratègica de l’independentisme.

“La cup és turismofòbica”

En un acte aquesta tarda des de Vila-Seca, la candidata Chacón, ha parlat sobre turisme. Ha aclarit que l’activitat turística és una font “importantíssima” de riquesa econòmica a Catalunya. Ha explicat que és un “sector de sectors”, ja que, diu, molts sectors “beuen de la mà del turisme”. Ha lamentat que partits com la CUP apliquin “la turismofòbia” i “no vetllen per tots els catalans que en depenen directament.”