Aquest dijous al vespre comença oficialment la campanya electoral per a les eleccions municipals 2023. Una cursa per assolir l’alcaldia que a Barcelona es preveu que sigui una de les més disputades dels últims anys. Seran 14 dies de campanya en què les 24 candidatures que es presenten a Barcelona intentaran captar el vot dels electors.

ERC obre campanya a El Born Centre de Cultura i Memòria

Esquerra Republicana enceta la cursa electoral a El Born Centre de Cultura i Memòria, un espai que vol promoure la reflexió sobre els efectes de l’oblit. Ernest Maragall busca repetir la victòria de fa quatre anys i aconseguir, aquest cop sí, fer-se amb l’alcaldia que se li va resistir el 2019. Aleshores, Ada Colau va acabar sent investida amb 21 vots, gràcies al suport del PSC i tres vots de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, la formació de Manuel Valls.

BCOMÚ escull La Paloma

L’espai que Barcelona en Comú ha escollit per donar el tret de sortida a la campanya electoral ha estat La Paloma, la sala de festes del Raval oberta recentment després d’estar tancada 16 anys. Ada Colau aspira a un tercer i últim mandat per consolidar l’acció d’aquests vuit anys de govern. Fins ara ha reiterat la voluntat de pactar amb Esquerra i el PSC. Colau assegura que en aquests comicis està en joc “tornar a les polítiques del passat o continuar obrint camí”.

El PSC engega motors al Carmel

La campanya electoral del PSC començarà de manera oficial a Horta-Guinardó. Al poliesportiu municipal del Carmel, Jaume Collboni vol fer vàlida la dita que la tercera és la bona i aconseguir que el PSC torni a guanyar unes municipals 16 anys després de l’última victòria. Reivindica la seva candidatura com la més preparada per governar Barcelona i com a garantia de confiança i estabilitat per a l’economia.

Trias per Barcelona, al Mercat dels Encants

Junts penjarà el primer cartell al Mercat dels Encants. Xavier Trias es converteix així en el primer exalcalde que es torna a presentar a unes eleccions municipals a la ciutat. Ho torna a intentar 20 anys després de la seva primera candidatura a Barcelona. La decisió va arribar després de mesos d’especulacions i, en aquest sentit, ho fa amb un objectiu molt clar: alcalde o res.

Cs obre campanya a la seva seu

L’espai que Ciutadans ha escollit per iniciar la cursa és la seva seu, a la ronda de Sant Pau. Anna Grau busca mantenir la presència dels taronges a l’Ajuntament després de successives desfetes electorals. La seva intenció és “tornar al quilòmetre zero de Ciutadans” i representar els que no estan representats en cap partit, treballar molt i “no mentir”.

El PP, a la sala Astoria

El Partit Popular, amb Daniel Sirera al capdavant, obrirà campanya a la sala Astoria, un local de l’Antiga Esquerra de l’Eixample que havia escollit un mític cinema. Daniel Sirera aspira a ser decisiu al nou ajuntament i no només conservar sinó ampliar els dos regidors que el partit hi té ara.

Valents comença a la galeria Dalmases

I a formació Valents arrenca la cursa des de la galeria Dalmases, a Ciutat Vella. Eva Parera es juga a Barcelona la continuïtat d’un partit nou que aglutina desencantats del PP i Ciutadans, entre altres sensibilitats.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?