La Federació d’Associacions de Veïns ha suspès el debat d’alcaldables per a les eleccions municipals 2023 que havien convocat per a dimarts, 16 de maig. La FAVB ha anunciat en un comunicat que ha pres aquesta decisió “per deserció dels candidats”. L’entitat veïnal ha concretat que, un cop feta la invitació pertinent, la resposta dels candidats va ser diversa: “alguns es van comprometre d’entrada; d’altres ni hi van respondre”. La gota que ha fet vessar el vas ha estat el fet que “alguns candidats van delegar la participació en una altra persona de la candidatura, fet que va provocar un efecte de fitxes de dòmino que deixava el debat pràcticament sense caps de llista”.

La FAVB, sense dir noms, ha assegurat en el comunicat que “no tothom s’ha comportat igual ni ha mostrat la mateixa irresponsabilitat”. Consideren, però, que la posició d’alguns dels partits “indica un menyspreu cap al món associatiu que contrasta amb la facilitat de molts candidats per acudir a qualsevol convocatòria d’algun lobby econòmic”.

Un debat que es feia des del 1979

La FAVB ha recordat que el seu debat ha tingut lloc a totes les eleccions des del 1979. El fet que no es pugui fer, afegeixen, “trenca una tradició de trobada amb les organitzacions veïnals, que recullen la representació de la gent activa als barris”. També ho veuen com “un indici preocupant de com pot ser la participació en el pròxim mandat” d’aquells que no han accedit a participar en el seu debat electoral.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?