Les claus de campanya és un dels continguts exclusius del butlletí diari d’informació sobre les eleccions municipals a Barcelona. Si t’hi vols subscriure, ho pots fer d’una manera molt senzilla.

El sisè capítol de les claus de campanya elaborat pel responsable de política municipal de betevé, Marc Garcia, analitza els cartells de quatre dels candidats a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona. En aquesta ocasió posa la lupa en els de Xavier Trias, Anna Grau, Eva Parera i Daniel Sirera, després d’haver analitzat els d’Ada Colau, Jaume Collboni i Ernest Maragall.

Hi ha Photoshop als cartells electorals?

En el cas de la candidatura de Xavier Trias, el seu equip assegura que les fotos són naturals i no tenen cap retoc digital. El candidat apareix en quatre cartells electorals, cadascun amb un lema diferent. En destaca un on es pot llegir: “Fem-ho junts”, tota una picada d’ullet per als qui acusen Trias d’amagar les sigles del partit. La candidata de Ciutadans, Anna Grau, apareix sense samarreta en una imatge que evoca els orígens de Ciutadans, com aquell cartell icònic d’Albert Rivera, el 2006, on sortia totalment nu.

Els lemes de Valents i el PP recorden els d’alguna campanya nord-americana. Al cartell d‘Eva Parera s’hi pot llegir “Barcelona gran de nou” i s’inspira en la de Ronald Reagan als anys vuitanta, que precisament també va servir d’inspiració el 2011 per a Alberto Fernández Díaz. En aquella ocasió el qui va ser líder del PP a Barcelona, va fer servir el lema “Recuperem Barcelona”, pràcticament idèntic al de Daniel Sirera.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?