El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha confirmat el vot dels regidors socialistes a la candidatura d’Ada Colau i ha dit que el nou govern serà “paritari”. El líder socialista ha assegurat que Barcelona “obre una nova etapa” després que les bases dels comuns hagin avalat per àmplia majoria la coalició de govern entre BComú i el PSC amb el suport de Manuel Valls. “El tàndem progressista pro-Barcelona plantejat pel PSC és ja pràcticament una realitat”, ha dit.

Collboni ha presumit de la coherència que, segons diu, han mantingut els socialistes durant les setmanes de les negociacions, apostant només en un acord de govern amb els comuns. Això sí, ha deixat clar que en els últims dies ha mantingut contacte amb tots els líders municipals, “des del senyor Valls fins al senyor Forn”.

Paritat en el futur govern

El líder del PSC ha avançat que serà un govern bipartit basat en aquesta paritat, que ha definit com la “corresponsabilitat” entre dos grups municipals que sumen 18 regidors. Ha dit que al capdavant d’aquest executiu ha de ser-hi Ada Colau perquè ha obtingut millors resultats que els socialistes, però Jaume Collboni demana “esperit de cooperació” els pròxims quatre anys i una “distribució de competència i de responsabilitats”.

Tot i això, ha dit que no pot donar-ne més detalls perquè els equips negociadors estan acabant d’aprofundir els detalls de l’acord.