El candidat del PSC a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Jaume Collboni, ha presentat el projecte de cobriment de la ronda de Dalt entre els districtes de Gràcia i Horta-Guinardó. Ha promès que en els 100 primers dies de govern es licitaran les obres d’un nou tram entre l’avinguda de Jordà i la de Vallcarca, a Gràcia, que finalitzaran en un termini de vuit anys.

Si és alcalde, diu Collboni, després es cobrirà el tram entre l’avinguda de Jordà i el carrer de l’Harmonia, a Horta-Guinardó. Tot plegat tindrà una inversió de més de 300 milions d’euros, a raó de 25 milions d’euros anuals, i la previsió és que estigui enllestit d’aquí a 12 anys. El candidat socialista, acompanyat de la número vuit, Rosa Alarcón, ha expressat el desig que “la ronda torni a ser un orgull per a Barcelona”.

Més qualitat de l’aire, menys soroll i més espai verd

Collboni assegura que aquesta serà una infraestructura prioritària del seu mandat. Per fer-ho possible impulsarà el que ha anomenat Compromís per la Ronda, un acord de ciutat amb les forces polítiques, societat civil i resta d’institucions, seguint l’exemple del pacte de les Glòries del 2011.

El candidat socialista assegura que “cobrir la ronda de Dalt és més que tapar un vial, vol dir que barris de Montbau, la Vall d’Hebron, Sant Genís, la Teixonera o la Font del Gos guanyin en cohesió, tranquil·litat, qualitat de l’aire i menys soroll“. Amb el cobriment de la ronda, Jaume Collboni ha dit que “es guanyaran 100.000 m² d’espai públic, l’equivalent a cinc camps de futbol d’espai verd per a la ciutadania”.

Collboni demana “responsabilitat” en les declaracions sobre els blocs ocupats

Collboni també s’ha referit als blocs ocupats de la Bonanova sobre els quals planava una ordre de desallotjament per aquest dijous, que ha quedat suspesa. El candidat ha demanat als grups i representants polítics “responsabilitat” a l’hora de fer declaracions sobre els blocs: “Hem de donar confiança i tranquil·litat als veïns i als cossos policials i respectar les resolucions judicials”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?