El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha culminat el penúltim dia de campanya electoral republicana avisant que “les eleccions de debò no s’acabaran diumenge”, sinó que ERC “seguirà en campanya fins a la victòria”; és a dir, fins a aconseguir la independència. En paral·lel, Junqueras ha assegurat que si les eleccions del 14-F “tota la gent honrada i honesta” votés “l’únic partit que mai no ha tingut cap cas de corrupció”, ERC, arrasaria en les eleccions “i aquest seria un país lliure i just”.

L’absència de casos de corrupció dins d’ERC ha estat un dels “leitmotiv” dels republicans durant la campanya, com també ho són els atacs al PSC, el rival a batre que s’ha marcat el candidat, Pere Aragonès. Per això, en un acte a Vilanova i la Geltrú, Junqueras ha tornat a demanar el vot per a ERC per evitar que guanyi Salvador Illa, el qual ha qualificat com “un president que vol governar Catalunya com si fos una oficina de La Moncloa”.

Exmilitants socialistes reneguen del PSC

Més enllà de l’embat en els mítings, aquest dijous ERC també ha publicat un vídeo a internet en el qual surten exmilitants o excàrrecs del PSC que ara són d’ERC. El més destacat és el president actual del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, que enceta el vídeo dient que sent “vergonya” del PSC.

No ho puc evitar, em fa vergonya que el PSC sigui l’encarregat avui de recuperar Catalunya per a l’Estat. Diuen ‘girar full’, però diuen ‘rendiu-vos’
Ernest Maragall, president del Grup Municipal d’ERC

A banda de Maragall també hi participen altres exsocialistes. Cadascun explica un motiu diferent per haver canviat de partit: des de la gestió de la pandèmia fins a la defensa del col·lectiu transsexual, passant per la defensa de la sobirania de Catalunya.