La baronessa Thyssen, Carmen Cervera i el grup inversor Stoneweg, promouen l’obertura d’un museu a l’edifici de l’antic cinema Comèdia. Segons ha avançat el diari ‘La Vanguardia’ i ha confirmat betevé, la proposta consisteix a instal·lar-hi una galeria amb obres d’art català part de la col·lecció de Carmen Cervera. També preveu incloure-hi altres peces de format nou i diverses activitats culturals.

Una proposta finalista

Segons fonts del fons Stoneweg, encara no hi ha res signat. Es tracta d’un dels projectes finalistes que s’han presentat a la propietat, que haurà de decidir el futur ús de l’emblemàtic edifici. Sobre la taula tenen una desena d’iniciatives candidates, com ara una proposta per celebrar concerts i enregistrar discos, i una altra per a la projecció de pel·lícules lligades a festivals de cinema.

Les famílies propietàries Pla i Planás han deixat clar, a través del seu advocat, el director dels serveis jurídics d’ESADE Antonio Delgado Planás, que la decisió no es prendrà en un termini breu.

La baronessa Thyssen, il·lusionada amb el projecte

L’edifici de l’antic cinema Comèdia es troba en un punt molt cèntric de la ciutat, a la Gran Via de les Corts Catalanes amb el passeig de Gràcia. Carmen Cervera ha afirmat a ‘La Vanguardia’ que li faria molta il·lusió que aquest projecte fructifiqués perquè seria la millor manera d’homenatjar la ciutat on va néixer. “Poder albergar ara a la meva ciutat, Barcelona, un museu important d’algunes de les millors obres de l’art català és el millor llegat que puc deixar a les següents generacions”, ha explicat. De fet, fa més de 10 anys que Carmen Cervera té el desig d’obrir un Museu Thyssen a Barcelona.

Un antic cinema amb més de 60 anys

El cinema Comèdia va tancar portes el 14 de gener, després de més de 60 anys en actiu. El tancament es va produir un cop va finalitzar el contracte de gestió de les sales amb el grup empresarial Yelmo Cines.

La propietat de l’immoble ja avançar aleshores en un comunicat que la intenció era llogar el local a “aquell operador que ofereixi una activitat de major valor afegit a la ciutat i un compromís a llarg termini amb l’explotació de l’espai”.