Els comuns han estat els primers a fer l’acte final de campanya aquest divendres. La candidata a les eleccions del 14-F, Jéssica Albiach, ha estat acompanyada, de nou, per Ada Colau, Pablo Iglesias i Jaume Asens. Segons Albiach, en aquestes eleccions En Comú Podem no s’han presentat per fer “la rebequeria o estar a l’oposició”, sinó que volen poder i estar al govern de la Generalitat “per canviar la vida de la gent”, com ja està passant, ha afegit, al govern de Barcelona i de l’Estat.

Albiach també ha descrit les eleccions de diumenge com “un plebiscit entre el desgovern i la repetició electoral o un govern ampli d’esquerres; entre una presidència amb Laura Borràs o Joan Canadell o un govern que doni una sortida social a la crisi i que vegi la taula de diàleg com una oportunitat històrica per posar fi al conflicte català”.

Iglesias: “A Espanya no hi ha una plena normalitat democràtica”

El vicepresident del Govern espanyol i líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, ha defensat que la gran qualitat d’Albiach i d’En Comú Podem és que diuen la veritat. I, en pro d’aquesta veritat, ha assegurat altra vegada que “a Espanya no hi ha una plena normalitat democràtica”. Sobre això, ha posat una llarga llista d’exemples que considera demostren aquesta afirmació, com “que s’hagi subtituït la política pels jutges en el conflicte català”, que es posi a la presó Pablo Hasél o “que el PP s’hagi finançat il·legalment des d’abans de formar-se”, entre moltes d’altres.

Albiach, “la més propositiva, respectuosa i empàtica”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lloat emocionada les qualitats que veu en la candidata, Jéssica Albiach: “S’ha aixecat com un tità i ha fet els millors debats. És la millor candidata, la més propositiva, respectuosa i empàtica i ha fet una campanya amb rigor, propostes i solucions per superar els darrers anys durs de marcada polarització”. Colau també ha assegurat que l’únic “vot útil” per a un govern d’esquerres és el vot a En Comú Podem. “Albiach mai no investirà una presidenta de dretes i farà el que calgui perquè s’acabin els intercanvis de vetos”, ha remarcat.