El candidat d’ERC a les eleccions del 14-F, Pere Aragonès, ha tancat la campanya electoral al Centre Cívic Cotxeres de Sants de Barcelona. Ho ha fet envoltat de tots els presos d’ERC condemnats per la celebració del referèndum de l’1 d’octubre del 2017; per això ha tancat el míting al crit de: “Em comprometo a no descansar ni un segon per la dignitat, la llibertat i la justícia d’aquest poble”. De fet, Aragonès ha fet una crida a omplir les urnes per fer que “l’esforç i el compromís dels presos polítics i els exiliats tinguin sentit”.

Tots els presos republicans han pujat a l’escenari de les Cotxeres de Sants abans que el cap de llista. El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha protagonitzat el discurs més potent, a banda del d’Aragonès. Junqueras s’ha adreçat a tots els votants independentistes i els ha demanat que “no us equivoqueu de vot perquè endarrerireu la república”, alhora que ha reivindicat la situació dels presos per animar els qui dubtin d’anar a votar el 14-F: “Si no ens hem rendit dins de les presons, menys us heu de rendir vosaltres davant de les urnes”.

També hi han parlat els exconsellers Raül Romeva i Dolors Bassa i l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, així com també ho han fet a través de videoconferència l’exconsellera Meritxell Serret i la secretària general d’ERC, Marta Rovira.

Aragonès reitera els “leitmotiv” de la campanya

Més enllà de reivindicar els presos d’ERC, el candidat, Pere Aragonès, ha repetit els “leitmotiv” de la seva campanya electoral. En aquest sentit, ha insistit que el 14-F caldrà triar entre ell o Illa (a qui qualifica com “el candidat del 155”) i que vol un “govern ampli” amb tots els partits polítics partidaris de l’autodeterminació i l’amnistia per als presos independentistes.