Aquest 14 de febrer els catalans som cridats a les urnes per les eleccions a Catalunya 2021 per tal d’escollir president de la Generalitat. Enmig d’unes condicions sanitàries marcades per la pandèmia, el temps també hi tindrà el seu paper: els mapes anuncien pluja.

Unes eleccions amb pluja, tot i tenir pressions altíssimes

El que tindrem aquest diumenge serà el que en meteorologia es coneix com a llevant anticiclònic.

La pressió serà altíssima (superior a 1030 hPa), cosa que faria pensar “a priori” en una situació meteorològica plàcida i serena. Però tindrem vent de llevant amb molt de recorregut marítim, que farà que la pluja pugui ser la protagonista del dia.

Menys risc de pluja durant la tarda

Diumenge ha començat amb pluja a la ciutat, ja des de l’obertura dels col·legis electorals. Fins a quarts de tres de la tarda ja s’acumulaven fins a 6 l/m2 al Rectoret; 5 l/m2 a Montbau i 3 l/m2 a les Corts, Sants i a Gràcia. En general s’espera un dia molt gris i amb pluja intermitent que podrà fer acte de presència en qualsevol moment del dia, però especialment durant el matí.

Ara bé, si hi ha un moment en què el risc serà una mica més baix serà a partir de mitja tarda.

En canvi, votants del matí tindran més problemes amb la meteorologia i és que la pluja es podria fer més continuada entorn a les hores centrals de la jornada. Cap gran diluvi, però potser sí una mica molest per sortir al carrer o fer les esperes a l’aire lliure.

Abric i bufanda: el fred s’accentuarà

Si el paraigua sembla que serà un dels complements del dia, també ho seran l’abric i la bufanda.

I és que la temperatura serà baixa durant tot el dia. Cap gran fredorada però sí un ambient de ple hivern amb temperatura que es mantindrà tot el dia entre els 9 i 12 ºC i una sensació de fred que quedarà accentuada per la pluja, la humitat i una mica de vent que tindrem.

Recordeu que teniu tot el pronòstic actualitzat al nostre portal i també a @btveltemps.