El Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona ha estat la ubicació des d’on el PDeCAT ha donat per conclosa la campanya per a les eleccions catalanes. La presidenciable del partit, Àngels Chacón, ha subratllat que el seu partit “entrarà al Parlament”, i per “si algú encara en tenia dubtes”, a plens pulmons ha reblat: “I tant que sí! I tant que hi entrarem!”.

Chacón ha erigit el seu partit “com la futura clau del Parlament” i ha restablert el compromís de “desbancar la CUP” per tal que “deixi de posar impediments”. Ha criticat els anticapitalistes per haver impedit la investidura d’Artur Mas l’any 2015 i la de Jordi Turull el 2017. Malgrat compartit l’afany d’independència, Chacón ha volgut marcar distàncies amb el conjunt de Dolors Sabater, i ha afegit que no pactaran amb “cap partit que s’hagi aliat amb la CUP”.

A Chacón l’han acompanyat els altres líders de circumscripció, així com la número dos, Joana Ortega. Tots ells també han intervingut en aquest acte, i la gran majoria han interpel·lat Àngels Chacón, a qui s’han dirigit “com la millor candidata i la que ha treballat més durant aquestes dues setmanes de campanya.”

El paper, sempre virtual, d’Artur Mas

Tot i que no va a les llistes del partit, l’expresident Artur Mas ha estat un pal de paller constant en la campanya demòcrata. L’hem vist intervenir al costat de la candidata en molts dels mítings, sempre de manera virtual i realçant el partit “com l’autèntica Convergència”. Mas ha explicat en aquest darrer acte que ha comparegut sempre “amb una distància física autoimposada” per la seva voluntat de subratllar que ell ha estat president de la Generalitat i que, en el seu moment, era “president de tothom”, no només d’un col·lectiu. Així doncs, ha afirmat que el fet de participar-hi de forma virtual “no és per un problema d’identificació” amb el partit sinó “per un paper institucional” que creu que ha de prendre.

Reunió de dones destacades

Poques hores abans de l’acte final, algunes dones destacades del partit, com l’exconsellera Irene Rigau, han acompanyat les caps de llista Àngels Chacón i Joana Ortega a un berenar en una terrassa d’un hotel de Barcelona. Allà, tot prenent cafè, les dirigents han pogut analitzar en un ambient més relaxat com ha anat la jornada i com afrontarà el partit les darreres hores abans de les eleccions de diumenge.