Quan queda poc més d’una setmana per a les eleccions catalanes del 14 de febrer, s’ha fet públic l’equip de protecció de la mesa electoral, és a dir, el que presidents i vocals hauran de dur en la jornada del 14-F. Per exemple: mascaretes, gel hidroalcohòlic, ulleres i bates per reduir al màxim el risc de contagi en plena pandèmia pel coronavirus.

Els membres tindran a disposició mascaretes quirúrgiques i també les de la tipologia FFP2 -aquestes últimes tenen un grau d’eficàcia més elevat. El gel hidroalcohòlic també serà un dels elements d’ús habitual durant la jornada electoral. A banda, un termòmetre mesurarà la temperatura dels integrants de les meses, que en cap cas no podran superar els 37,5 ºC de temperatura corporal.

Més enllà dels elements típics de protecció, els membres de les meses hauran de dur un EPI (equip de protecció individual) de 19 a 20 h, franja horària prevista per al vot de persones contagiades i contactes estrets. Per això, també rebran guants, ulleres, bates i pantalles facials per evitar exposar-se a partícules del virus, així com cintes adhesives per marcar les distàncies de seguretat.

Ajuda per posar-se i retirar-se els EPI

El consistori ha preparat un “complex dispositiu logístic” per garantir la distribució de tot el material de protecció. Des de l’Ajuntament s’ha previst un reforç dels dispositius de neteja i desinfecció abans, durant i després del funcionament dels col·legis.

Per altra banda, hi ha programat un dispositiu extra per garantir una retirada segura dels EPI tan bon punt finalitzi la jornada electoral. De fet, cada mesa tindrà uns contenidors on llançar el material utilitzat i possiblement contaminat.

Quan tanquin els col·legis, equips de neteja desinfectaran els carrers que rodegen els locals.