horari votacions 14f col·legis electorals

Les autoritats sanitàries i electorals han recomanat de forma insistent sol·licitar el vot per correu per evitar desplaçar-se fins als col·legis electorals el dia de les eleccions catalanes. D’aquesta manera, es vol evitar aglomeracions i minimitzar el risc de contagi del coronavirus. Tot i això, es permetrà votar presencialment el 14 de febrer. T’expliquem quins són els horaris dels col·legis electorals i les recomanacions que fa el govern català.

Els col·legis electorals obriran a les 9 h i tancaran a les 20 h, hora en què es coneixeran els primers sondejos a peu d’urna i començarà l’escrutini. Per poder votar, caldrà dur el document nacional d’identitat (DNI) original, el passaport o el carnet de conduir. Si no saps on votar, pots consultar la targeta censal rebuda a casa.

Franges horàries recomanades

Si bé es permet anar a votar a qualsevol de les 11 hores d’obertura dels col·legis, des del govern de la Generalitat s’ha fet una crida a complir amb les franges de vot recomanades segons la condició sanitària de cada elector:

  • De 9 a 12 h: col·lectius de risc
  • De 12 a 19 h: votants que no són de risc i que tampoc no estan en quarantena
  • De 19 a 20 h: persones contagiades, contactes estrets i casos sospitosos que estiguin en quarantena

En aquest sentit, es recomana evitar les hores de més afluència.

EPI a les meses de 19 a 20 h

Durant la darrera hora de votació, de 19 a 20 h, els membres de la mesa hauran de dur equips de protecció individual (EPI) integrals d‘alta seguretat, ja que serà l’hora en què aniran a votar persones amb covid-19.

Les franges horàries són obligatòries?

No. Es permet anar a votar a qualsevol hora però des del govern de la Generalitat s’ha fet una crida a complir amb les franges de vot recomanades segons la condició sanitària de cada elector.

Quina és la millor hora per anar a votar el 14-F?

Fins a les 12 h, està recomanat que vagin a votar els col·lectius de risc, mentre que la resta de la població ho pot fer durant tota la jornada.