La plana major del Partit Popular ha acompanyat el candidat del PPC, Alejandro Fernández, en l’acte final de campanya a El Xalet de Montjuïc. Des d’allà, el cap de llista dels populars ha carregat contra el missatge de retrobada del PSC, acusant els socialistes de mentir quan parlen de diàleg dins la llei: “L’autodeterminació no cap en el nostre sistema jurídic perquè Catalunya no és un colònia. Tampoc hi cap l’amnistia perquè significaria que estem en una dictadura i que caldria passar a una democràcia. Tampoc la repressió ni els presos polítics”, ha insistit.

Fernández ha erigit el PPC com la clau per evitar, ha dit, una operació política a escala nacional: “El que es pretén és una mutació constitucional que acabarà, sense dubte, amb dos temes que estan en l’agenda de Podem i que Sánchez ha acceptat: la degradació de la monarquia espanyola i parlar d’autodeterminació en un futur”, ha afirmat.

El candidat també s’ha referit als independentistes i els ha titllat d'”hiperventilats” que diuen “mentides” i ha assegurat que el veto al PSC que han signat no és compromís de res, sobretot per part d’Esquerra Republicana (ERC): “La seva pretensió és donar oxigen a Salvador Illa i mantenir amb vida l’acord que tenen amb el PSOE en la mal anomenada taula de diàleg”, ha assegurat.

“És imprescindible que sortim a votar”

Per la seva banda, el president del PP, Pablo Casado, ha reivindicat Alejandro Fernández com el vot útil del constitucionalisme, davant el PSC, el qual acusa de voler pactar amb ERC, i també davant partits com Cs o Vox: “El PP és garantia de gestió i d’estabilitat”. Casado assegura que votar el PP diumenge és votar un projecte que té “vocació de servei per la lliberta i per Espanya”, ha dit. El candidat a la presidència de la Generalitat, Alejandro Fernández, també ha fet una crida a una participació massiva el 14-F: “No vull que decideixin els separatistes. És imprescindible que sortim a votar”, ha conclòs.