(ACN/redacció) La candidata de Junts a les eleccions del 14-F, Laura Borràs, ha assegurat que ha rebut “molts atacs des de l’odi i la deslleialtat” durant la campanya: “Tenen por de la nostra victòria”, ha asseverat en l’últim acte previ a les eleccions, al Poblenou. Per la seva banda, i en connexió des de Waterloo, Carles Puigdemont ha advertit de la importància de votar Junts per evitar una victòria socialista. “La repressió porta el segell del PSC. Sense Iceta ni Sánchez no hi hauria hagut 155″, ha proclamat.

La trobada ha aplegat els caps de llista de la candidatura; el secretari general del partit, Jordi Sànchez, i els exconsellers Josep Rull, Jordi Turull, Quim Forn i Meritxell Borràs, i hi ha hagut connexions de Toni Comín i Lluís Puig. Borràs ha apel·lat a la memòria de l’expresidenta d’Òmnium Muriel Casals i ha recordat que precisament el 14 de febrer farà anys de la seva mort: “Serà el millor auguri de futur de llibertat per al nostre poble. Ella ens deia que nosaltres som el somni, i per això no deixarem de perseguir-lo”.

La presidenciable ha asseverat que si Junts guanya les eleccions l’independentisme enviarà un missatge al món conforme no s’ha “rendit”. Borràs també ha reclamat la victòria del seu partit per enviar un missatge des del Parlament, 10 dies abans de la votació del suplicatori de Puigdemont, eurodiputat i líder del partit. Precisament Puigdemont ha insistit que els escons de JxC també poden evitar que Vox tregui més diputats en algunes circumscripcions.

Foto conjunta en l’acte de final de campanya de Junts per Catalunya

Al seu torn, Jordi Sànchez ha comparat les eleccions amb l’1-O, i ha insistit que només Junts és “garantia” d’un govern independentista. El secretari general del partit també ha demanat “perdó” per les coses que no hagi pogut fer bé l’independentisme, però ha reclamat la mateixa “confiança” que la ciutadania va tenir en les institucions la tardor del 2017. Amb tot, més de 3.000 persones han seguit l’acte a través d’internet. En la trobada també hi ha participat la número quatre de la llista per Barcelona, Elsa Artadi.