En aquesta pàgina hem seguit minut a minut tota l’actualitat relacionada amb el coronavirus a Catalunya d’aquest 31 de maig. Després de la finalització de l’estat d’alarma a Espanya, aquest dilluns ens ha deixat com a titular l’anunci del director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, que no descarta eliminar la mascareta als exteriors a finals de juny. També han estat notícia la millora de la situació als hospitals i les UCI, que per sisè dia tenen menys de 300 pacients ingressats.

Últimes notícies del coronavirus del 31 de maig

Casos, PCR, hospitalitzacions i UCI

Des de l’inici de la pandèmia del coronavirus, els positius amb una prova superen els  627.821 a Catalunya. Del 24 al 30 de maig es van detectar 3.706 positius amb una prova diagnòstica. Segons l’últim balanç de Salut, hi ha 757 persones ingressades als hospitals. A les UCI hi ha 256 pacients crítics. La setmana passada es van comunicar 20 morts i des de l’inici de la pandèmia són 22.171 persones.

BALANÇ D’ESPANYA: 3.678.390 casos confirmats (PCR i TA) i 79.953 morts
BALANÇ DE CATALUNYA: 627.821 casos (PCR i TA) i 22.171 morts

22:08
   

Fins aquí el seguiment en directe del coronavirus a Catalunya

A aquesta hora finalitzem el seguiment en directe sobre l’actualitat informativa relacionada amb el coronavirus a Catalunya d’aquest dilluns. Moltes gràcies per seguir-nos. Tornarem demà!

21:49
   

Més de 70.000 catalans s’han beneficiat de les ajudes estatals als autònoms aquest mes de maig

Uns 75.093 autònoms catalans han percebut alguna prestació estatal aquest mes de maig per la pandèmia. Són dades del Ministeri d’Inclusió i Seguretat Social, que també apunten que 442.000 treballadors per compte propi han rebut ajudes, una xifra inferior a la d’abril. Per demarcacions, hi ha 55.520 autònoms a Barcelona amb la prestació aprovada, 8.091 a Girona, 7.728 a Tarragona i 3.754 a Lleida. Des del març del 2020, s’han abonat en prestacions a autònoms ajuts per valor de 6.395 milions d’euros i s’han deixat d’ingressar 3.110 milions d’euros en exoneracions de quotes.

Comerciant treballadora

21:36
   

Els hospitals comencen a permetre les visites als pacients ingressats

Els hospitals han passat mesos tancats per evitar brots durant la pandèmia. Això s’ha traduït, entre altres, en la restricció de les visites als malalts ingressats. Les millores de les dades epidemiològiques han permès revertir aquesta tendència i permetre, de nou, que els familiars visitin malalts unes hores al dia.

21:24
   

1.180 morts a casa des de l’inici de la pandèmia

Si desglossem el total de 22.171 defuncions segons les funeràries, es confirma que 14.114 s’han produït en hospitals i centres sociosanitaris (64 %); 4.564, en residències de gent gran (21 %); 1.180, en domicilis (5 %), i 2.313 són casos no classificables per manca d’informació (10 %). Sobre aquests últims casos, Salut va assegurar que treballaria per reduir-ne el nombre, ja que es tracta de defuncions que s’acaben reclassificant posteriorment i, això, pot esbiaixar el significat de les dades i l’evolució.

21:09
   

Els avions tornen a l’Aeroport de Reus

Els vols comercials tornaran a aterrar a partir d’aquest dimarts a l’Aeroport de Reus, després de vuit mesos sense fer-ho. En sortiran i hi aterraran tres avions, procedents de Londres i Shannon al migdia i de Brussel·les al vespre. Tots estaran operats per l’aerolínia Ryanair i s’espera que traslladin pocs passatgers. En una entrevista concedida a l’ACN, el director de l’aeroport, Juan Crespo, assegura que l’escenari és incert i considera que la mobilitat internacional és “vital”.

20:56
   

El dispositiu policial de la revetlla de Sant Joan, similar al d’altres anys

El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha anunciat que aquest estiu la revetlla de Sant Joan es podrà celebrar a les platges i Barcelona prepara un dispositiu policial de la Guàrdia Urbana similar al d’altres anys. “És un dispositiu rodat” que “no té gaires secrets”, ha assegurat. També ha detallat que, com ja es habitual, es garantirà que a les sis del matí el litoral quedi net perquè hi puguin tornar els banyistes i l’ús diürn de l’espai.

20:43
   

El dèficit de l’Estat baixa un 15 % per primer cop en pandèmia

El dèficit de l’Estat ha baixat un 15,1 % fins a l’abril, en comparació amb el mateix període del 2020 i se situa en l’1,4 % del PIB. El Ministeri d’Hisenda destaca, en un comunicat, que és “la primera reducció del dèficit de l’Estat des de l’inici de la pandèmia gràcies a la reactivació de l’activitat per l’avenç del procés de vacunació”. 

20:29
   

Els malalts crítics per covid a la ciutat cauen un 40 % en un mes

Actualment a Barcelona hi ha 83 persones ingressades a l’UCI, una xifra que no es veia des del mes d’octubre i amb una clara tendència a la baixa. De fet, en l’últim mes, des del 30 d’abril, s’han alliberat 57 llits de crítics. Això suposa una caiguda del 40 %.

UCI Hospital del Mar

20:17
   

Brussel·les vol eliminar les restriccions de mobilitat a les persones amb passaport sanitari

La Comissió Europea proposa als 27 no exigir ni tests ni quarantenes a les persones que tinguin el passaport sanitari. En una actualització de les mesures de viatge dins de la Unió Europea de cara a l’estiu, l’executiu europeu planteja que les persones completament vacunades i les que s’han recuperat de la covid-19 i han rebut una dosi del vaccí no hagin de fer-se ni test ni quarantenes. Les persones que s’han recuperat del virus però no han rebut cap dosi de la vacuna també estarien exemptes d’aquestes restriccions, sempre que tinguin un test positiu, durant els 180 dies després del contagi. La proposta també recomana que les persones amb test negatiu estiguin exemptes de fer quarantena.

Passatgers a l'Aeroport del Prat

19:59
   

La fira de l’audiovisual ISE s’estrena a Barcelona en un format més petit de l’habitual

L’ISE, la fira audiovisual més gran del món, s’estrena dimarts a Barcelona amb una edició “50 vegades” més petita de l’habitual. Amb aquest esdeveniment es dona el tret de sortida a les grans fires de Catalunya, després de més d’un any aturades per la pandèmia.  “No és l’ISE que normalment fem, és molt més petit, però és un senyal per a la indústria que es poden fer esdeveniments”, assegura a l’ACN el director de la fira, Mike Blackman.

Preparatius fira ISE

 

19:44
   

L’Rt a Catalunya, per sota de l’1 tot el maig

La taxa de contagi Rt, l’índex que indica a quantes persones pot encomanar la malaltia un positiu per covid-19, es va situar en el 0,95 amb data del 27 de maig, la xifra més recent publicada per Salut. Així doncs, l’indicador acumula 25 dies per sota del llindar de l’1. Durant el mes d’abril, la taxa de contagi a Catalunya va superar aquest llindar durant 21 dies.

 
19:28
   

Simón planteja vacunar els majors de 60 anys amb una vacuna diferent d’AstraZeneca

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries ha dit que si AstraZeneca compleix amb els terminis d’entrega, els majors de 60 anys vacunats en primera dosi amb l’immunogen britànic podran rebre la segona punxada de la mateixa farmacèutica. Tot i això, ha alertat que és l’empresa que menys respecta el calendari d’entrega i, per tant, podria ser necessari vaccinar a aquest grup de població amb Pfizer. 

19:09
   

Sanitat es planteja eliminar la mascareta en exteriors a finals de juny 

Fernando Simón ha assegurat que en els propers dies s’haurà de debatre al Consell Interterritorial de Salut com i quan és el moment més adequat per relaxar l’ús de mascareta en exteriors. El director del CCAES s’ha mostrat favorable a fer-ho a escala nacional i a finals de juny, sempre que hi hagi una situació epidemiològica homogènia a tot el territori. A més, ha apuntat que l’aplicació d’aquesta mesura requereix la modificació de la llei, un tràmit que també necessita un temps per fer-se. 

dones amb mascareta parlant

18:54
   

Simón apel·la a la prudència dels més joves per evitar contagis 

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha repassat l’evolució de la pandèmia i ha atribuït l’estabilització de les dades a l’avenç de la campanya de vacunació. Tot i això, l’epidemiòleg ha fet un crit d’alerta als més joves, a qui els ha recordat que també estan en risc d’entrar en una UCI. Per evitar-ho, Simón els ha demanat prudència. 

joves carrer

18:43
   

Espanya supera els 9 milions de persones amb pauta completa

Més 9 milions de persones ja tenen a Espanya la pauta completa de vacunació, és a dir, estan immunitzades contra la covid-19. Segons l’últim informe del Ministeri de Sanitat, des del mes de desembre s’han administrat 26,8 milions de dosis, 693.948 més que divendres. A més, hi ha 18 milions de ciutadans amb almenys una de les punxades. 

18:27
   

Sanitat notifica 9.732 contagis i 48 defuncions més per covid

L’últim balanç sobre l’evolució de la pandèmia mostra un augment dels contagis de covid-19 de 9.732 respecte a l’informe de divendres. En total s’han registrat 3.678.390 positius, 965 dels quals s’han detectat el dia anterior. Les defuncions també van a la baixa. Les autoritats sanitàries han comunicat 48 decessos, 79.953 des de l’inici de la pandèmia.   

18:22
   

Fernando Simón analitza l’evolució de la pandèmia

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, compareixerà aquesta tarda davant dels mitjans de comunicació per analitzar l’evolució de la pandèmia a Espanya. En aquesta pàgina podràs seguir la roda de premsa en directe a partir de les 18.30 h. 

18:05
   

A Barcelona hi ha 57 grups escolars confinats per un positiu en covid 

A la ciutat de Barcelona hi ha 57 grups bombolla en quarantena, 13 menys que en l’últim balanç de la setmana passada. Aquesta xifra suposa el 0,42 % dels 13.672 grups que hi ha a la ciutat. Si ens fixem en els centres, 46 tenen algun grup tancat. Això vol dir que el 94,8 % de les escoles barcelonines funcionen amb tots els grups a classe. Segons Educació, hi ha 885 centres educatius a la ciutat.

17:47
   

Surten a la venda més entrades per al Grec 2021, aquest dimarts

Aquest dimarts, 1 de juny, el festival Grec posa a la venda més entrades per als espectacles, alguns dels quals les havien exhaurides. Això ha estat possible gràcies a l’ampliació en els aforaments fins al 70 %per la flexibilització de les restriccions anticovid. Es poden adquirir a partir de les 13 h a la pàgina del festival Grec.

Teatre Grec

17:30
   

El Guinardó registra la taxa de contagi més alta de Barcelona

L’àrea bàsica de salut 07G, al districte d’Horta-Guinardó, que engloba el barri del Guinardó, és on trobem l’Rt més alta, amb 2,53 possibles contagis de mitjana per cada cas positiu, segons l’últim balanç. La més baixa, 0,36, se situa a Sant Andreu.

17:17
   

La taxa de contagi a Barcelona se situa en 0,96

L’Rt a Barcelona havia estat per sota de l’1 des del 5 de maig, però el 22 i el 23 de maig ha superat lleugerament aquest llindar. Segons l’últim balanç, se situa en el 0,96 amb data del 25 de maig, la dada més recent publicada.Això vol dir que actualment un positiu de covid-19 no arribaria a encomanar la malaltia, de mitjana, a una persona durant una setmana.

17:03
   

Disminueixen els grups confinats a les escoles catalanes fins als 265

Segons les últimes dades del Departament d’Educació (dilluns, 31 de maig del 2021), el nombre de grups confinats als centres escolars per un positiu de covid-19 és de 265, 97 menys que aquest dissabte. Dels 72.000 grups, hi ha un 0,51 % en quarantena, distribuïts en 349 centres. Al 94,73 % dels centres no es registra cap positiu.

escola, classe buida

16:44
   

Jaume Padrós valora positivament l’equip que dirigirà Salut 

El president del Col·legi de Metges de Catalunya, Jaume Padrós, ha valorat positivament l’equip que ha triat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, per comandar el departament. Segons ha assegurat en una piulada tenen “estil, compromís, coneixement, competència, experiència en gestió i capacitat de crear consensos”. En el mateix text, Padrós ha recordat a Salut que hi ha molta feina pendent.

16:27
   

2,8 milions de catalans tenen almenys una dosi de la vacuna

Segons el Departament de Salut, amb dades fins al 30 de maig, el nombre de persones vacunades com a mínim amb una dosi és de 2.862.703. Això suposa el 37,1 % de la població de Catalunya, i 1.362.852 n’han rebut una segona dosi. Si hi afegim els vaccins monodosi, en total, 1.459.046 persones ja han rebut la pauta completa.

16:09
   

Els hospitals barcelonins respiren gràcies a la vacunació

Els responsables dels hospitals barcelonins es volen mantenir en la prudència, però el missatge és clar: l’avenç en la vacunació ha permès que anem cap a un estiu millor que l’anterior i que, possiblement, sigui el preludi de la fi de la pandèmia com l’hem coneguda fins ara, amb grans onades i restriccions. “És massa arriscat dir que no tindrem una altra onada, però esperem que sigui així, que estiguem al final de les onades i del túnel de la pandèmia”, ha explicat a betevé la subdirectora assistencial de l’Hospital Vall d’Hebron, María José Abadías.

15:48
   

Castella-la Manxa planteja debatre la supressió de la mascareta a l’exterior

El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, ha plantejat aquest dilluns eliminar la mascareta a l’exterior a partir d’aquest mes de juliol. Ha anunciat que ho volen fer amb “coherència nacional” i per això la intenció és fer la proposta al Govern i a la resta d’autonomies per prendre una decisió “les properes setmanes”. 

 

15:33
   

Per què no podem dir encara que hi ha zero morts per covid a Catalunya?

El Departament de Salut no ha comunicat aquest dilluns cap mort per coronavirus en les últimes 48 hores. És una xifra, però, que encara s’ha d’agafar amb pinces perquè els serveis funeraris notifiquen amb retard les defuncions per covid-19 i poden augmentar “a posteriori”.

15:16
   

Barcelona té pràcticament un 39 % de la població vacunada 

Amb dades fins al 30 de maig, s’han vacunat com a mínim amb una dosi 643.196 persones, un 38,9 % de la població. El cens de Barcelona és d’1.655.292 de persones. El nombre de vacunes administrades és de 963.214 (sumant primeres i segones dosis). I 348.218 persones tenen la pauta completa.

14:58
   

La Festa Major de Sants del 2021 serà més curta i sense concurs de carrers guarnits

A poc a poc es van coneixent els detalls de com serà la Festa Major de Sants del 2021. Després que l’any passat es va haver d’anul·lar a última hora per culpa de la pandèmia, aquest estiu la festa major tornarà al barri, però amb un format més reduït. Començarà el 24 d’agost, coincidint amb la diada del patró, Sant Bartomeu, i s’allargarà durant cinc dies, fins al dissabte 28.

festa major sants guarnits

14:31
   

Carmen Cabezas serà la secretària de Salut Pública, càrrec que ocupava Argimon

Carmen Cabezas serà la secretària de Salut Pública en substitució de Josep Maria Argimon, ara conseller de Salut. Cabezas ha estat l’encarregada de dur a terme el procés de vacunació a Catalunya. Altres canvis són el de Gemma Craywinckel, que dirigirà el Servei Català de la Salut en el lloc d’Adrià Comella, i Yolanda Lejardi, que serà la directora gerent de l’Institut Català de la Salut, càrrec que simultaniejava fins ara Argimon. Els nomenaments s’informaran  dimarts durant la reunió del Consell Executiu.

La subdirectora de Promoció de Salut, Carmen Cabezas, rep la vacuna contra la covid-19

14:18
   

8,8 milions d’espanyols tenen la pauta completa

A Espanya, 8,8 milions de persones han rebut la pauta completa de la vacuna. També s’han registrat 2.517 positius en les últimes 24 hores i els acumulats des de l’inici del coronavirus sumen 3.668.658 persones confirmades amb una prova PCR o test d’antígens. Les darreres dades xifren el nombre de morts en 79.905, 128 en la darrera setmana.

14:06
   

780 positius diaris de mitjana a Catalunya el maig

De mitjana, cada dia de maig es detecten 780 positius, mentre que aquesta dada a l’abril era de 1.520 casos a Catalunya. La mitjana de contagis ha disminuït a la meitat.

13:53
   

La Urbana preveu que tornin els furts i la venda ambulant a les platges amb la represa de la normalitat

“L’estiu del 2021 encara serà una mica diferent, però les perspectives són molt millors que les de fa un any”. Amb aquestes paraules, el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha resumit que les platges recuperaran el batec dels mesos més càlids: l’aigua s’omplirà de banyistes; les zones esportives, de gent practicant esport, i els locals de restauració, de consumidors. Però la represa després de les restriccions de la covid-19 també comporta que torni l’activitat delictiva, com els furts i la venda ambulant.

13:37
   

La mortalitat diària només té un dígit a Catalunya

Fa més de dues setmanes que la mortalitat diària per covid té un dígit, és a dir, està per sota de les 10 defuncions. També és destacable que la mitjana de persones mortes cada dia per coronavirus s’ha reduït a la meitat en un mes. A l’abril es produïen, de mitjana, 18 defuncions diàries i, al maig, vuit.

gent amb mascareta al carrer

13:24
   

El Ministeri de Sanitat distribueix 313.000 dosis de la vacuna de Moderna

El Ministeri de Sanitat distribueix 313.000 dosis de la vacuna de Moderna a les comunitats autònomes. En total aquest dilluns es distribuiran més de dos milions de dosis de la vacuna contra la covid-19.

13:06
   

Els espanyols vacunats o que hagin passat la covid-19 i que viatgin a les Canàries ja no han de presentar una PCR per entrar

Els turistes espanyols que hagin passat la covid-19 o que hagin rebut la vacuna ja no han de presentar una PCR negativa per entrar-hi. El BOE ha publicat aquest dilluns una ordre ministerial en aquest sentit.

Aeroport del Prat

12:49
   

La taxa de contagi, a 0,95 a Catalunya

La taxa de contagi Rt, l’índex que indica a quantes persones pot encomanar la malaltia un positiu per covid-19, es va situar en el 0,95 amb data del 27 de maig, la xifra més recent publicada per Salut. Així doncs, l’indicador està per sota del llindar de l’1 des de l’1 de maig.

12:32
   

El 37 % dels catalans han rebut una vacuna

Des del 27 de desembre s’han vacunat 2.862.703 persones a Catalunya. Representen el 37,1 % de la població. I ja hi ha 1.459.046 persones que han rebut la pauta completa de la vacuna. A Barcelona ciutat s’han immunitzat més de 640.000 persones des de l’inici de la campanya, gairebé el 39 % dels ciutadans.

12:17
   

3.706 positius la darrera setmana a Catalunya, un 15 % menys que l’anterior

Del 24 al 30 de maig es van detectar 3.706 positius amb una prova diagnòstica a Catalunya. Representen una reducció del 15 % respecte a la setmana anterior. No hi havia un balanç tan baix des de mitjans de juliol. Si les xifres es confirmen un cop consolidades, Catalunya encadenaria cinc setmanes consecutives amb descens de contagis.

 

coronavirus catalunya setmanal

12:04
   

L’OCDE avisa la UE que cal implementar “ràpid” els fons de recuperació per “reduir la bretxa” amb els EUA

L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha avisat aquest dilluns la Unió Europea que és “molt important” una implementació “ràpida” dels fons europeu per a la recuperació per “reduir la bretxa” amb els Estats Units. En la presentació de les previsions econòmiques de l’organisme, l’economista en cap de l’OCDE, Laurence Boone, ha dit que el bloc comunitari ha actuat “molt ràpid” per fer front a la crisi, però ha justificat que la previsió de creixement per aquest any sigui inferior respecte a la d’altres grans economies perquè la vacunació va començar més tard i va estar “més afectada” per la pandèmia.

Barcelona skyline torre Glories

11:52
   

Les morts per covid van baixant: 20 morts la darrera setmana a Catalunya

Pel que fa a la perspectiva setmanal, després de tres setmanes amb la mortalitat estancada a l’entorn del centenar de defuncions, el balanç del 10 al 16 de maig (49 decessos) va suposar una davallada. La següent es van comunicar 35 morts per covid-19 a Catalunya i, la passada, 20. Tot i això, aquest balanç encara és provisional pel retard de les funeràries a l’hora de comunicar les defuncions per covid.

defuncions coronavirus Catalunya

11:37
   

757 ingressats en planta per covid-19

Pel que fa a les hospitalitzacions, en general, les persones ingressades han augmentat en les últimes 24 hores. Però cal tenir en compte que en cap de setmana i festius els ingressos solen augmentar perquè no es donen tantes altes. Amb tot, hi ha 757 ingressats per covid-19 als hospitals catalans i fa sis dies que estan per sota de les 800 persones. La xifra no era tan baixa des de finals de setembre de l’any passat.

hospitalitzacions coronavirus Catalunya

11:27
   

Sis dies amb menys de 300 crítics a l’UCI

Actualment hi ha 256 pacients en estat greu a les UCI catalanes, tant públiques com privades. En l’últim balanç, les UCI s’han mantingut sense cap variació i el balanç diari està per sota dels 300 crítics des de fa gairebé una setmana.

uci coronavirus Catalunya

 

11:11
   

Escrivá diu que es registraran 200.000 afiliats més a finals de maig

El ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha anunciat aquest dilluns que el nombre d’afiliats a la Seguretat Social creixerà en més de 200.000 persones aquest mes de maig, fet que suposa un increment de 50.000 afiliats si s’elimina de l’equació el factor de la temporalitat. A més, segons Escrivá, el mes de maig acabarà amb 100.000 persones menys adscrites a un ERTO, fet que situa els treballadors en aquest règim en 550.000, gairebé la meitat del milió que eren al mes de gener. “Tenim una dinàmica molt positiva al mercat de treball”, ha afirmat en una entrevista a RNE, en què ha afirmat que la recuperació és horitzontal i ja afecta tots els sectors.

terrasses restaurants plenes per la tarda

10:52
   

Es multipliquen per vuit els intents de suïcidi atesos a Sant Joan de Déu arran de la pandèmia

El gerent del Hospital Sant Joan de Déu, Manel del Castillo, alerta que en les últimes setmanes estan atenent una mitjana de quatre intents de suïcidi diaris de nens i joves. La xifra multiplica per vuit les atencions d’abans de la pandèmia, quan eren entre tres i quatre intents de suïcidi a la setmana. Castillo alerta d’aquesta situació en un fil a Twitter, en què assegura que aquest increment és només “la punta de l’iceberg d’una situació de molt de patiment que està afectant els nostres nens i joves”. De fet, a banda dels intents de suïcidi, Del Castillo també alerta de l’increment dels ingressos per trastorns de conducta alimentària o per ansietat, entre d’altres.

10:33
   

Les platges de Barcelona estaran obertes per celebrar la revetlla de Sant Joan

Després d’un Sant Joan atípic, el del 2020 per la crisi de la pandèmia, aquest estiu la revetlla es podrà tornar a celebrar a les platges, tancades l’any passat. Ho ha avançat el tinent de l’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, que ha dit que l’Àrea d’Ecologia Urbana està treballant en el dispositiu de seguretat perquè aquest estiu tinguem un Sant Joan similar al de l’any 2019: “Recuperem la revetlla”, ha afirmat. Batlle ha assegurat que les platges obertes per Sant Joan seran “no només les de Barcelona, sinó també totes les de l’àrea metropolitana”, tot i que ha admès que “no està acabat de concretar”.

revetlla a la platja

10:17
   

L’IPC puja mig punt el maig, fins al 2,7 %, el nivell més alt en quatre anys

L’IPC ha pujat un 0,4 % el maig en relació amb el mes anterior. La taxa interanual se situa en el 2,7 %, el nivell més alt en quatre anys i cinc dècimes per sobre de la del mes d’abril, segons dades avançades per l’INE (Institut Nacional d’Estadística).

10:00
   

L’hospital de campanya de Santa Anna també es convertirà en un punt de vacunació per a sensellar

Aquesta setmana començarà la vacunació de persones sense llar a Barcelona. Les persones que viuen al carrer es podran vacunar al centre obert d’Arrels Fundació i a l’hospital de campanya a la parròquia de Santa Anna. Arrels Fundació va anunciar que dijous, 3 de juny, un equip del CAP de referència començaria a posar la vacuna d’una sola dosi (és a dir, la de Janssen) a les persones sense sostre que vagin el centre, sense importar l’edat que tinguin ni la documentació.

persones sense llar

09:41
   

Restriccions a Catalunya i mesures covid vigents avui

Les restriccions a Catalunya i les mesures covid continuen flexibilitzar-se atès que la situació epidemiològica continua millorant les darreres setmanes. Després que s’aixequés del tot el confinament perimetral i el toc de queda amb la fi de l’estat d’alarma, des del 24 de maig hi ha més obertures i una reducció de les restriccions, sobretot pel que fa al sector de la restauració i l’oci. També es relaxa la limitació de les trobades socials: el màxim passa de sis a 10 persones.

mascaretes carrer

09:22
   

Quina vacuna em toca? Puc triar-la?

Amb l’augment del ritme de vacunació a Catalunya, cada vegada són més les persones que poden demanar hora a Salut, i accedir a la cita prèvia per posar-se la vacuna de la covid, ja que es van obrint noves franges d’edat. I, precisament, l’edat que tinguis és el principal factor que determinarà quina vacuna et toca, tot i que en alguns casos també dependrà del col·lectiu del qual formis part o de si ets una persona de molt alt risc. Cada grup de població té assignat el vaccí d’una farmacèutica, de manera que la ciutadania no té opció de triar.

09:06
   

Cita per demanar hora per vacunar-se de la covid

Avança el ritme de vacunació de la covid-19 i es van obrint noves possibilitats i franges d’edat per demanar cita prèvia per a la vacuna de la covid a Salut per a tots aquells que viuen a Catalunya. De moment, s’administren vaccins a la població de més edat, amb l’obertura progressiva de noves franges amb persones més joves. T’expliquem en aquest enllaç tot el que has de saber sobre la vacunació a Catalunya, com pots demanar cita prèvia per a la vacuna covid al CatSalut i com rebràs tota la informació en les properes setmanes.

08:48
   

Els usuaris de jocs en línia augmenten un 8 % a Espanya en el 2020 per la pandèmia

El nombre d’usuaris de jocs en línia a Espanya ha arribat a 1.481.807 persones, fet que representa un creixement del 8,3 % anual durant el 2020. L’augment té a veure amb el tancament dels locals d’oci per la pandèmia, les reduccions d’accessos i altres restriccions.

Sala de jocs

08:31
   

El passaport o certificat covid per moure’s per la UE: tot el que has de saber

La Unió Europea ha acordat crear un passaport covid, que ha anomenat Certificat Digital UE Covid. Aquest certificat,també anomenat inicialment passaport verd sanitari, permet una mobilitat segura entre tots els països de la UE i l’estranger, tant per treballar com per fer turisme, i entrarà en vigor, com a màxim, l’1 de juliol. En aquest enllaç t’expliquem tots els detalls d’aquest document, que no serà obligatori per viatjar però sí que facilitarà la mobilitat per la UE.

Passaport covid

08:12
   

El BIOCOM-SC fa una exposició sobre les conseqüències socioeconòmiques de la pandèmia a l’Amèrica Llatina i a l’Àfrica

El grup recerca de Biologia Computacional i Sistemes Complexes BIOCOM-SC ha preparat l’exposició “Les conseqüències socioeconòmiques de la pandèmia covid-19 al Sud Global” a la UPC. La mostra descriu com la pandèmia ha afectat l’Amèrica Llatina i a l’Àfrica en diferents aspectes socials com la pobresa, la seguretat alimentària, l’accés a l’aigua, la prevalença d’altres malalties transmissibles, els drets humans, l’educació, el treball infantil, el matrimoni infantil, les dones i les poblacions vulnerables, com són les poblacions migrades i les indígenes. L’exposició ha estat dirigida per Núria Padrós.

biocomsc exposició upc coronavirus

07:53
   

Felip VI, vacunat al Wizink Center de Madrid

El rei Felip VI ja ha rebut la vacuna contra la covid-19, segons han informat fonts de La Zarzuela aquest diumenge. El monarca, de 53 anys, va rebre el vaccí al Wizink Center de Madrid, un dels punts de vacunació instal·lats pel govern de la Comunitat. La Zarzuela no ha especificat quin vaccí ha rebut ni tampoc ha facilitat imatges del moment.

rei felip vi en foto d'arxiu amb mascareta

07:34
   

Els nous autònoms en pandèmia van ser menors de 25 i majors de 55 anys

Els joves d’entre 20 i 24 anys i els majors de 55 anys són les franges d’edat en què han crescut més els nous autònoms durant la pandèmia. És un context amb més dificultats per als joves i la difícil reinserció al món laboral de les persones més grans. L’afiliació dels que tenen de 20 a 24 anys al règim especial de treballadors autònoms (RET) ha estat la que va augmentar més el 2020, el 4,75 %, amb 59.732 en tancar el 2020, cosa que representa 2.708 més que el 2019.

autònom sabateria

07:15
   

El 20 % de la població a l’estat ja té la pauta completa de la vacuna de la covid-19

El 20 % de la població a Espanya ja té la pauta completa de la vacuna de la covid-19, segons el Ministeri de Sanitat. Gairebé el 40 % ja té, almenys, administrada una primera dosi de la vacuna.