Entitats LGTBI com el Casal Lambda, que no fan un seguiment tan intens com l’Observatori contra l’Homofòbia quan hi ha agressions com les d’aquest cap de setmana, situen l’educació com la principal arma per lluitar contra les actituds homòfobes.

El president de l’entitat, Jordi Samsó, no creu que al darrere de les agressions del cap de setmana hi hagi cap grup organitzat, ni tampoc que la pandèmia hagi fet empitjorar la situació. Samsó, però, considera que les entitats haurien de treballar l’homofòbia tenint en compte que aquestes actituds tenen “nous arguments i noves maneres”. Per això fa un crit a les entitats a, “cadascuna des dels seus àmbits”, donar “una resposta global”.

Auge dels discursos de l’odi

L’associació ACATHI, especialitzada a donar suport al col·lectiu LGTBI migrant, creu que l’auge dels discursos de l’odi de formacions polítiques d’extrema dreta fan d’aval a aquestes actituds intolerants.

El president d’ACATHI i vicepresident del Consell LGTBI de Barcelona, Rodrigo Araneda, lamenta que els mitjans donin tanta cobertura a aquest tipus de missatges perquè poden fomentar, diu, actituds discriminatòries que “conviden a l’acció”. Araneda afirma que les persones que fan cas dels discursos de l’odi creuen que col·lectius com l’LGBTI no han d’estar en espais públics i que per això se’ls ataca.