“L’estiu del 2021 encara serà una mica diferent, però les perspectives són molt millors que les de fa un any”. Amb aquestes paraules, el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha resumit que les platges recuperaran el batec dels mesos més càlids: l’aigua s’omplirà de banyistes; les zones esportives, de gent practicant esport, i els locals de restauració, de consumidors.

Però la represa també comporta que torni l’activitat delictiva, com els furts i la venda ambulant. Per això, el Grup de Platges de la Guàrdia Urbana vetllarà per la seguretat a la sorra així com pel compliment de les restriccions i l’aforament. Des de la setmana passada, 90 agents patrullen per les platges amb motos, quads, bicicleta, i a peu, a més de dues embarcacions des d’on controlen que a l’aigua també es respecta la normativa.

Davallada de delictes inusual durant el 2020

L’any passat, la pandèmia del coronavirus va provocar una davallada dels delictes a tota la ciutat, especialment dels furts. A la platja, n’hi va haver un 68 % menys que a l’estiu del 2019 però amb la tornada dels turistes, la Guàrdia Urbana espera que augmentin de nou. Pel que fa als robatoris amb violència, es van reduir un 56 % el primer estiu de pandèmia.

L’altre focus d’atenció de la policia és la venda ambulant de begudes a la platja. L’estiu del 2019 es van interposar 18.719 denúncies mentre que l’any passat van reduir-se a la meitat (52 % menys).

S’intensifica el control de patinets i trixis

Des d’aquest dilluns, el Grup de Platges de la Guàrdia Urbana arrenca una campanya per controlar els vehicles de mobilitat personal. El portaveu del cos local, Jordi Oliveras, ha dit que és un tema que els preocupa i que vetllaran per mirar d’ordenar i controlar la circulació de patinets i trixis perquè puguin conviure amb la resta de persones del passeig Marítim. En el cas dels tricicles, també comprovaran que circulen amb la llicència corresponent.

Fa 10 anys que es va crear aquest equip especial per a la temporada d’estiu però, com l’any passat, a les seves tasques s’hi suma ara el control de l’aforament a les platges per garantir les mesures sanitàries. Dissabte a la tarda van haver de tancar l’accés a les platges de la Mar Bella, la Nova Icària i el Bogatell perquè hi havia molta gent.