Dos Mossos d'Esquadra detenen un persona
Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han informat aquest dilluns que han detingut nou persones en tres dies implicades, presumptament, en sis robatoris violents de rellotges de luxe a Barcelona. Les detencions s’han realitzat en el marc del pla d’acció Tremall, de lluita contra la multireincidència. Segons destaca la policia, “la ràpida actuació policial juntament amb la col·laboració ciutadana han permès la detenció dels autors dels fets ‘in fraganti’ o poc temps després que s’hagués comès el robatori”.

El primer robatori va tenir lloc divendres al vespre al centre de la ciutat quan, segons la policia, “un home es va apropar a la víctima i d’una estrebada li va sostreure el rellotge, valorat en 25.000 euros“. Els mossos desplegats a la zona van detenir el presumpte autor del fets mentre estava sent retingut per un ciutadà. Segons la policia, l’home acumula quatre detencions per robatoris violents.

Quatre detinguts dissabte per tres robatoris

Dissabte la policia va registrar tres estrebades de rellotges, dues a la matinada i una altra a primera hora del matí. En tots els casos els fets es van produir al centre de la ciutat i van quedar detingudes quatre persones, que, segons els Mossos d’Esquadra, sumaven una cinquantena d’antecedents.

Un dels robatoris de dissabte es va produir quan la víctima sortia d’un restaurant. Dos homes la van assaltar i se li van endur el rellotge. La policia va detenir un dels homes i l’altre va fugir amb el rellotge, valorat en 25.000 euros.

En el cas del segon robatori, agents de paisà van detectar quatre homes que, segons la policia, s’havien llançat sobre un vianant i li havien arrencat el rellotge, valorat en 30.000 euros. La patrulla va detenir dos dels presumptes autors dels fets, mentre que els altres dos van fugir. Els Mossos van recuperar i retornar el rellotge a la víctima i mantenen la investigació oberta per identificar i localitzar la resta dels autors.

El mateix dissabte agents de paisà estaven fent un seguiment d’una persona multireincident al metro que, segons els Mossos, “va intentar fer una estrebada” d’un rellotge, “però la ràpida actuació policial ho va impedir”. La policia assegura que el detingut acumula nou detencions per fets similars.

Quatre detinguts diumenge per dos robatoris

Diumenge els agents desplegats al centre van detectar com dues persones es van llançar sobre un home amb discapacitat i li van robar el rellotge, valorat en 150 euros. Segons la policia, “els agents van neutralitzar ràpidament el robatori, en van detenir els autors i van assistir la víctima”.

El mateix diumenge a les cinc de la tarda el Mossos van detenir dos homes que, presumptament, havien comès dies abans un robatori violent d’un rellotge valorat en 1.500 euros. Segons la policia, els agents van reconèixer els autors dels fets gràcies a les descripcions que van donar les víctimes i a les imatges enregistrades abans que fugissin.

La policia destaca que el pla d’acció Tremall permet tenir un “ampli profund coneixement del fenomen de la reincidència, ja que “els agents desplegats al carrer coneixen les persones que de manera reiterada actuen a la ciutat cometent furts i robatoris violents“.