El primer cas de coronavirus a Catalunya es va confirmar el 25 de febrer. Des de llavors, ha anat creixent la xifra de persones contagiades per la covid-19. Seguim l’evolució de la pandèmia amb un gràfic interactiu que recull les dades que proporciona cada tarda el Departament de Salut.

Des de l’11 de març, la corba d’evolució de contagis per coronavirus ha crescut d’una manera més acusada. Precisament, va ser l’11 de març quan es va detectar un brot de covid-19 a Igualada, que va comportar el confinament de quatre municipis de la vall d’Òdena. Entre el 15 i el 16 de març, es va creuar el llindar del miler de persones afectades. L’increment més acusat de casos positius a Catalunya es va donar entre el 23 i el 24 de març, quan es va passar dels 7.864 als 9.937, 2.073 contagis més en un dia.

Nous casos i morts a Catalunya

Per veure l’evolució diària de nous casos i els efectes del coronavirus a Catalunya, podem posar el focus en els nous casos que s’anuncien cada dia. El 30 de març, el nombre de casos va repuntar després d’uns dies amb tendència descendent.

 

Comparativa entre Catalunya, Espanya i Itàlia

Si ens fixem en el creixement diari de casos a partir del dia que es van detectar 100 persones afectades per coronavirus en cada lloc, podem veure que la corba de creixement a Espanya és més elevada que a Itàlia.

 

Aquesta dada no té en compte la població de cada país, però podem veure que els casos per 100.000 habitants són molt més elevats a Catalunya.

 

La corba a Espanya s’apropa als casos

Espanya ha registrat 7.719 casos nous en les últimes hores i ja hi ha 102.136 contagis. Les darreres dades xifren el nombre de morts en 9.053 (864 més que el dia anterior).

*(Clica aquí si mires la pàgina amb mòbil i no visualitzes el gràfic)

Els casos de coronavirus a Itàlia, una referència

Itàlia és el país europeu amb més casos confirmats de coronavirus. L’evolució del brot fins i tot va ser més lenta que a Espanya durant els primers 10 dies (almenys pel que fa a casos confirmats). Fins al 28 de març hi havia més de 92.000 casos de coronavirus.