festa major sants guarnits

A poc a poc es van coneixent els detalls de com serà la Festa Major de Sants del 2021. Després que l’any passat es va haver d’anul·lar a última hora per culpa de la pandèmia, aquest estiu la festa major tornarà al barri però amb un format més reduït. Començarà el 24 d’agost, coincidint amb la diada del patró, Sant Bartomeu, i s’allargarà durant cinc dies, fins al dissabte 28.

Festes majors a Barcelona 2021: troba la festa del teu barri al calendari

Sense concurs de carrers guarnits a Sants

Segons la federació de la festa major, no hi haurà concurs de carrers guarnits per les Festes de Sants 2021. Tot i això, es preveu que una desena de carrers estiguin decorats, com el d’Alcolea de Dalt i Alcolea de Baix. Els guarniments, però, s’hauran de limitar als sostres i no hi haurà portalades. Entre els que ja han anunciat que no participaran en la festa major d’aquest any hi ha els carrers del Vallespir de Dalt i Vallespir de Baix.

Pel que fa a les activitats, encara s’han de concretar. Aquest dilluns el districte es reunirà amb la Federació d’Associacions i Comissions de carrers per continuar avançant en la programació d’aquests cinc dies de festa.

Hermetisme sobre les Festes de Gràcia 2021

Encara hi ha molt més hermetisme sobre com serà la Festa Major de Gràcia d’enguany i, de moment només se’n coneix el cartell. La fundació de la festa major segueix negociant amb l’Ajuntament. Assegura que són més optimistes que l’any passat, però vol ser prudent.

De moment, tot apunta que hi haurà guarniments als sostres i als laterals dels carrers. No vol avançar gaire per evitar que la massificació a la festa, però sí que creu que la revetlla de Sant Joan donarà una pista sobre com serà la celebració d’aquest any.

Un dels temes clau per a les festes d’enguany és saber si es podran instal·lar barres de bar, una font d’ingressos imprescindible per al finançament de les comissions de festes. El sector demana amb urgència un pla sectorial per a la cultura popular i les festes majors per a aquest estiu.