Aquesta setmana començarà la vacunació de persones sense llar a Barcelona. Les persones que viuen al carrer es podran vacunar al centre obert d’Arrels Fundació i a l’hospital de campanya a la parròquia de Santa Anna.

Arrels Fundació va anunciar que dijous, 3 de juny, un equip del CAP de referència començaria a posar la vacuna d’una sola dosi (és a dir, la de Janssen) a les persones sense sostre que vagin el centre, sense importar l’edat que tinguin ni la documentació.

Ara, l’hospital de campanya de la parròquia de Santa Anta també ha anunciat que a partir d’aquest divendres, 4 de juny, es convertirà en un centre de vacunació per a persones sense llar.

En aquest cas, el centre estarà gestionat pel CAP Gòtic i la campanya durarà més dies, ja que es tracta d’una “població molt més canviant”, segons el rector de la parròquia, Peio Sánchez. “Hi ha usuaris que tenen més resistència a vacunar-se per culpa de la desinformació, així que ho farem diferents dies perquè així es vagin animant els uns els altres a venir a vacunar-se”, ha indicat el rector.

Santa Anna requerirà que l’usuari s’identifiqui

A més, a diferència d’Arrels, en aquest cas el CAP Gòtic requerirà que els usuaris de l’hospital de campanya s’identifiquin, amb l’objectiu d’introduir-los en el sistema sanitari.

Sánchez assegura que tota aquesta situació posarà al descobert la quantitat de gent que està fora del sistema sanitari, i ha recordat que la majoria de persones sense papers deixen d’inscriure’s en tràmits de l’Administració per por de ser expulsades.