Amb la postpandèmia comença una etapa educativa nova al sistema català. No tornarem a l’escola que teníem abans de la covid. Entre altres motius, perquè la covid ens ha ensenyat moltes coses. Hem de ser capaços d’anar incorporant el que hem après”. Així de contundent s’ha mostrat el nou conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, en la seva primera entrevista.

Entre les coses que de moment es mantenen, hi ha els 8.000 professors que l’any passat es van contractar per reforçar el curs. Gonzàlez-Cambray ha afirmat que aquests docents hi continuaran segur.

El curs començarà amb grups bombolla, però sense mascareta

Tal com havia anunciat el conseller aquest dijous, també continuaran els grups bombolla: “Els joves començaran el curs dividits en grups bombolla”, ha explicat el conseller aquest dissabte al matí a Catalunya Ràdio. Encara que ha obert la porta que això pugui anar canviant segons l’evolució de la pandèmia.

El que canviaria ja al setembre seria l’ús de les mascaretes. Ha assegurat que si la vacunació continua anant bé, el curs podria començar sense. “La mascareta a les escoles dependrà de la immunitat de la comunitat i de com avançarà la vacunació. Si la situació és segura, nosaltres preferim pedagògicament que a les aules no hi hagi mascaretes”. Un altre punt que ha remarcat el conseller és que el curs serà 100 % presencial.

La vacunació podria arribar als instituts al setembre

“És molt probable que vacunem els nostres joves, de 12 a 16 anys, als instituts”, ha explicat Gonzàlez-Cambray després de ser preguntat per l’autorització de la EMA per vacunar amb Pfizer els adolescents de 12 a 15 anys.

El conseller d’Educació afirma que encara han d’acabar de parlar sobre com es farà en l’àmbit procedimental, però calculen que com que primer aniran els joves dependents, la vacunació de la resta no arribaria fins al setembre. I llavors, la intenció del Departament d’Educació és que es faci als centres educatius.

Els qui al setembre estaran pràcticament tots vacunats amb les dues dosis seran els professors, segons la informació que ha donat el conseller d’Eduacació.

La selectivitat es farà tal com va aprovar el Procicat

“Les proves de selectivitat compliran el procediment sanitari aprovat pel Procicat. Per tant, es duran a terme als instituts amb màxima seguretat”. Gonzàlez-Cambray ha recordat que l’any passat va funcionar correctament i que han decidit continuar amb el mateix funcionament. També ha tranquil·litzat l’alumnat i ha afirmat que si qualsevol alumne dona positiu aquells dies, se li oferirà una data alternativa perquè pugui fer l’examen.