El Departament de Salut no ha comunicat aquest dilluns cap mort per coronavirus en les últimes 48 hores. És una xifra, però, que encara s’ha d’agafar amb pinces perquè els serveis funeraris notifiquen amb retard les defuncions per covid-19 i poden augmentar “a posteriori”.

Si agafem els registres diaris de l’última setmana, veiem que hi ha dos dies amb zero decessos: diumenge, 30 de maig, i dissabte, 29. Fins i tot, hi ha un tercer dia sense defuncions, dijous passat. Habitualment, el dia més recent de la base de dades de la Generalitat acostuma a tenir un zero.

Tot i la situació optimista, aquestes xifres són provisionals i poden incrementar-se quan les funeràries, al cap d’uns dies, modifiquin aquesta dada. Si això no passés, aleshores seria el moment de celebrar el primer dia amb zero morts per covid a Catalunya.

Dues setmanes amb menys de 10 morts diaris

Fa més de dues setmanes que la mortalitat diària per covid té un dígit, és a dir, està per sota de les 10 defuncions. A l’abril es produïen, cada dia de mitjana, 18 defuncions i al maig aquesta xifra ha baixat fins a vuit.