selectivitat 2021 exàmens pau catalunya

La Selectivitat 2021 torna a fer-se el mes de juny, a diferència de l’any passat, quan es va endarrerir fins al juliol, com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus. Concretament, la convocatòria ordinària de les Proves d’accés a la universitat (PAU) tindrà lloc del 8 a l’11 de juny, mentre que l’extraordinària serà del 7 al 9 de setembre.

Es manté, doncs, el format de quatre dies d’exàmens de les PAU, enlloc de tres, com era habitual fins l’any passat. D’aquesta manera, es pretén evitar aglomeracions d’alumnes i poder garantir al màxim les mesures per la covid i mantenir la seguretat i les distàncies per minimitzar el risc de contagi de la covid-19.

Quines mesures per la covid hi haurà durant els exàmens?

La Secretaria d’Universitats del Departament d’Empresa i Coneixement ha confirmat que “es mantindran les adaptacions adoptades en la convocatòria del 2020”. Per tant, tot i que encara no s’ha especificat, es preveu que els exàmens es distribuiran en franges horàries i es flexibilitzaran diferents opcions en els enunciats. Així mateix, tot fa pensar que la mascareta continuarà sent obligatòria i que es mantindrà la distància de dos metres entre els alumnes.

examens selectivitat coronavirus
Alumnes en una aula d’universitat a punt per fer els exàmens de la selectivitat l’any passat

On seran els exàmens de les PAU?

La matrícula a les PAU 2021 per als estudiants que estan cursant 2n de batxillerat o que ja l’hagin acabat amb anterioritat, és entre el 14 i el 27 de maig. A partir del 4 de juny es pot consultar la informació sobre el lloc on es duran a terme els exàmens de la selectivitat. En el cas dels alumnes que optin per presentar-s’hi al setembre, la matrícula l’hauran de realitzar entre els dies 19 i 23 de juliol.

Quan surten les notes de la selectivitat 2021?

Les notes de la selectivitat se sabran el 25 de juny, quan els estudiants podran consultar els resultats de les Proves d’accés a la universitat (PAU) a través d’internet. A partir d’aquí hauran de calcular la nota de tall per orientar-se i conèixer si podran accedir al grau desitjat a la universitat que tenien pensada, però caldrà esperar a conèixer les notes de tall per al curs 2021-2022 (consulta les notes de tall del 2020-21). Els resultats de les proves per a aquells que facin els exàmens de la selectivitat al setembre es coneixeran el 20 de setembre.

La preinscripció universitària, del 2 de juny a l’1 de juliol

Pel que fa a la preinscripció universitària per al curs 2021-22, el termini per poder-la fer serà del 2 de juny a l’1 de juliol, ambdós inclosos. En el cas de la convocatòria del setembre, les dates de preinscripció seran els dies 20 i 21 d’aquell mateix mes.

Universitat politècnica de catalunya
Facultat d’Enginyeria Industrial de la UPC, situada a l’avinguda Diagonal de Barcelona

Quan es publicaran les notes de tall 2021?

Les notes de tall 2021 que decidiran l’assignació de places a la univeristat per al curs 2021-22 es publicaran el 13 de juliol. Es podrà fer el tràmit d’assignació definitiva fins al 18 de juliol i la matrícula dels assignats en primera preferència serà del 15 al 20 de juliol. Durant aquest temps els estudiants poden reclamar i la publicació de les reclamacions que entren a primera preferència serà el 19 de juliol, estudiants que es matricularan l’endemà mateix.

La segona assignació de places es publicarà el 26 de juliol. Aquests alumnes es matricularan del 27 al 29 de juliol.

Més informació per a la selectivitat