escoles dades covid

L’esclat de contagis per la sisena onada també es nota als centres educatius de Barcelona i Catalunya. Amb la represa del curs després de Reis, el nombre de positius a les aules s’ha multiplicat, igual que passa al conjunt de la societat. Tot i això, hi ha menys grups confinats que en altres onades perquè ara cal que hi hagi cinc positius o un 20 % de la classe contagiada per tancar tot el grup. I, a més, els alumnes amb pauta completa o que han passat la covid els darrers tres mesos poden continuar anant a escola.

En els darrers 10 dies s’han registrat 112.719 positius per covid-19 als centres educatius de Catalunya, dels quals 101.077 són alumnes, 11.595 són docents i personal d’administració i serveis i 47 són personal extern. D’altra banda, hi ha 135 centres amb grups confinats, 20 més que dimecres, el 2,64 % d’un total de 5.108 centres.

El canvi en el protocol fa que hi hagi menys confinats

De fet, Salut ha admès que amb el protocol antic, que obligava a confinar tot un grup per un únic positiu a l’aula, ara mateix hi hauria 600.000 alumnes tancats, pràcticament la meitat de tot l’alumnat català.

El sindicat d’educació USTEC ha posat el crit al cel amb les noves mesures d’aquest trimestre, i alerten que “estem amb 100.000 positius a les escoles, és una bestiesa”