nen classe escola coronavirus

L’afectació del coronavirus ha marcat el curs escolar 2020-2021. En aquesta pàgina hem recollit, dia a dia, les dades de Traçacovid (l’aplicació desenvolupada per la Generalitat amb l’actualització d’escoles confinades a Catalunya del Departament d’Educació). El 23 de juny ha estat l’últim dia en què s’han publicat les dades escoles confinades a Catalunya i grups tancats, coneguts com a grups bombolla, que s’han hagut d’aïllar, i els casos positius detectats.

Els positius acumulats per covid-19 a les escoles catalanes han estat 85.666. I 75.836 eren alumnes. El Departament d’Educació calcula que en el darrer curs a tot Catalunya hi havia 1,44 milions d’estudiants. Per tant, els alumnes que s’han contagiat de coronavirus des que va començar el curs 2020/2021 representen el 5,27 % del total. En el cas dels docents i altres treballadors dels centres educatius que han donat positiu (9.830), suposen el 5,99 % dels 164.000 professionals que el departament calcula que hi ha a tot el territori.

Escoles confinades i tancades

Catalunya ha tancat el curs sense cap centre confinat per coronaviurs. Al llarg del curs, 104 centres educatius han hagut de tancar en algun moment. Majoritàriament, han sigut escoles bressol o escoles rurals, amb menys grups bombolla. El 98 % restant dels centres ha obert portes cada dia del curs.

Grups confinats a les escoles de Catalunya

Segons les últimes dades del Departament d’Educació (dimecres, 23 de juny del 2021), el nombre de grups confinats als centres escolars per un positiu de covid-19 és de 199, un més que en el balanç del dia anterior. Abans de les vacances de Setmana Santa, el curs va acabar amb 953 grups tancats.

Aquest curs, hi ha hagut 72.000 grups escolars estimats a Catalunya, segons el Departament d’Educació. Per tant, el curs ha acabat amb un 0,28 % de grups confinats a Catalunya, que es troben en 150 centres. El 97,1 % dels centres ha tancat portes sense cap positiu.

Grups confinats a Barcelona per la covid-19

A la ciutat de Barcelona, el curs 2020-2021 ha acabat amb 40 grups bombolla en quarantena. Aquesta xifra suposa el 0,29 % dels 13.672 grups que hi havia a la ciutat. Si ens fixem en els centres, el 96,5 % de les escoles barcelonines s’han acomiadat de les classes amb tots els grups bombolla. Segons Educació, hi ha 885 centres educatius a la ciutat.

L’Escola Barrufet, de Sants, va ser la primera de Barcelona on es va fer un cribratge massiu. Posteriorment, se’n van fer al Raval, la Trinitat Vella i la Trinitat Nova. Els primers es van fer a l’Institut Escola Trinitat Nova i al Col·legi Amor de Dios, a Nou Barris, i a l’Escola Pia Sant Antoni, al barri del Raval.

Si vols conèixer l’afectació per coronavirus en un centre educatiu de la ciutat de Barcelona, també el pots cercar en aquesta taula interactiva.

Traçacovid: mapa de les escoles de Catalunya afectades per casos de covid-19

El Departament d’Educació va posar en marxa l’aplicació Traçacovid, que recull dades dels centres educatius de Catalunya de forma actualitzada i permet consultar si hi ha casos i grups confinats en cada escola o institut de Catalunya i els situa en el mapa. Permet filtrar per municipi, comarca o concretar més, fins a cercar els casos positius i grups confinats que hi ha a cada escola.