Grups confinats escoles

L’afectació del coronavirus està marcant el curs escolar 2020-2021. Els casos positius detectats en alguns grups han obligat a tenir escoles tancades o bé a tenir alguns grups confinats. Paral·lelament, també ha calgut posar en quarantena alguns alumnes, professors i altres persones de la comunitat educativa des dels primers dies d’escola.

En aquesta pàgina podràs consultar les últimes dades actualitzades, anunciades pel Departament d’Educació, a través de l’aplicació Traçacovid, desenvolupada per la Generalitat, sobre les escoles confinades i grups confinats, coneguts com a grups bombolla, que s’han hagut d’aïllar, tant d’escoles de Barcelona com altres centres d’arreu de Catalunya.

Grups confinats a les escoles de Catalunya

Segons les últimes dades del Departament d’Educació (dimecres, 25 de novembre), el nombre de grups confinats a les escoles per un positiu de covid-19 és de 896, 15 més que en el balanç de dimarts. A Catalunya hi ha 72.000 grups escolars estimats, segons el Departament d’Educació. Per tant, hi ha un 1,2 % de grups confinats a Catalunya, mentre que el 98,8 % no registra cap positiu. En total, als centres educatius s’han detectat 28.992 casos positius des de l’inici del curs. I, d’aquests, 2.183 s’han detectat en els últims 10 dies.

Escoles confinades i tancades

Actualment, hi ha un centre educatiu tancat a Catalunya: l’Escola de Salàs de Pallars (Pallars Jussà).

Grups confinats a Barcelona per covid-19

A la ciutat de Barcelona hi ha 155 grups bombolla en quarantena, sis més que en l’últim balanç, i hi ha 114 centres afectats. Això vol dir que el 87,1 % de les escoles barcelonines funcionen amb tots els grups a classe. Segons Educació, hi ha 885 centres educatius a la ciutat.

L’Escola Barrufet, de Sants, va ser la primera de Barcelona on es va fer un cribratge massiu. Posteriorment, se n’han fet al Raval, la Trinitat Vella i la Trinitat Nova. Els primers es van fer a l’Institut Escola Trinitat Nova i al col·legi Amor de Dios, a Nou Barris, i a l’Escola Pia Sant Antoni, al barri del Raval.

Si vols conèixer l’afectació per coronavirus en un centre educatiu de la ciutat de Barcelona, també el pots cercar en aquesta taula interactiva.

Traçacovid: mapa de les escoles de Catalunya afectades per casos de covid-19

El Departament d’Educació ha posat en marxa l’aplicació Traçacovid, que recull dades dels centres educatius de Catalunya de forma actualitzada i permet consultar si hi ha casos i grups confinats en cada escola o institut de Catalunya i els situa al mapa. Permet filtrar per municipi, comarca o concretar més, fins a cercar els casos positius i grups confinats que hi ha a cada escola.