alcaldia barcelona investidura jaume collboni

Segueix, minut a minut, l’última hora de la nova alcaldia de Barcelona. La ciutat té un nou govern municipal des de dissabte, 17 de juny, amb Jaume Collboni com a nou alcalde, després de ser investit amb els suports de Barcelona en Comú i el PP. El socialista va prendre possessió del càrrec en un acte al Saló de Cent en un gir de guió inesperat, quan els comuns van anunciar que el votarien.

En aquesta pàgina et detallem totes les reaccions a la investidura de Jaume Collboni com a nou alcalde de Barcelona, així com les primeres hores del socialista com a cap del govern municipal.

Últimes notícies de Jaume Collboni i l’alcaldia a Barcelona

14:19
   

David Cid defensa la investidura de Collboni i retreu a Junqueras que “veti una entesa de les esquerres” a l’Ajuntament 

(ACN) El portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha defensat la suma de vots que va fer possible que Jaume Collboni fos alcalde, per “evitar que hi hagi un alcalde de dretes”. Però Cid ha negat que hi hagi “cap aliança a Barcelona”. “Els votants ho entenen perfectament: mai un alcalde de dretes gràcies als comuns”, ha sostingut. En qualsevol cas, ECP sí que manté que és possible ampliar el govern municipal per a fer-hi un tripartit d’esquerres.

Pel que fa al futur de l’exalcaldessa Ada Colau, David Cid ha indicat que és a ella a qui pertoca “decidir quin és el seu paper”, però ha apuntat que “és un actiu dels comuns” i que voldrien que “continués liderant” l’espai polític.

13:33
   

Cs celebra que s’hagi evitat a Barcelona un front independentista, però diu que el PP “s’apunta mèrits que no li corresponen”

(ACN) La portaveu del Grup Parlamentari de Cs, Anna Grau, ha celebrat que l’Ajuntament de Barcelona no s’hagi convertit “en un focus de l’autoproclamat front independentista” per “aprofundir en l’enfrontament d’institucions i l’Estat”. En una roda de premsa al Parlament, ha dit que valoren positivament si la intenció dels candidats era evitar aquesta situació. De totes maneres, ha remarcat que el PP “s’apunta uns mèrits que no li corresponen”. A més, ha assegurat que no descarten que els comuns acabin entrant al govern municipal.

 

13:27
   

La Moncloa evita valorar les paraules d’Aragonès sobre Barcelona, però sosté que Catalunya està “molt millor” que fa cinc anys 

(ACN) La portaveu del Govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha evitat valorar les manifestacions del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que en una entrevista a Catalunya Ràdio ha afirmat que PSC, comuns i PP es van unir per “frenar” l’independentisme a Barcelona, i ha demanat que hi hagi entesa entre les forces independentistes “sense retrets i respectant la pluralitat” per traçar un “mínim compartit” i “deixar la dinàmica de competència” per “passar a la cooperació”.  

Quan li han preguntat a la roda de premsa del Consell de Ministres sobre el que ha dit Aragonès, Rodríguez ha afirmat que “en el marc electoral cada partit es fa responsable de les seves declaracions”, però “avui Catalunya és una Catalunya molt millor que a l’inici de la legislatura, i això sempre és motiu de celebració”. 

12:32
   

Maragall: “No n’hi ha prou de dir: ‘Que us bombin’” 

El líder d’ERC, Ernest Maragall, ha defensat aquest dimarts la seva candidatura a les eleccions del Senat com a número dos dels republicans. En una entrevista a TV3, Maragall ha assegurat que “l’opció bona és reaccionar col·lectivament i el millor és votar”. En aquest sentit, s’ha referit a la frase que va pronunciar Xavier Trias durant la sessió d’investidura de dissabte. “No n’hi ha prou de dir: ‘Que us bombin’”, ha explicat. Creu que és una frase “encertada de rebuig i retret. Però no de quedar amb això. Hem d’actuar”, ha replicat. Maragall també ha assegurat que no ha parlat amb Ada Colau. “Hi ha alguna raó per fer-ho?”, s’ha preguntat.  

11:23
   

Trias diu que fer passar el tramvia per on es vol fer passar “és un disbarat” i nega que l’acord amb ERC inclogués la connexió

Xavier Trias es va referir a la connexió del tramvia en una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé, aquest dilluns a la nit. Creu que fer passar el tramvia per on es vol fer passar “és una barbaritat”. Trias també ha aclarit que l’acord amb ERC no incloïa la connexió que està ara planificada, sinó que el seu grup només es va comprometre a “buscar-hi solucions. A tirar-lo endavant, no”. Trias ha insistit que “és una infraestructura antiga, però hi ha gent que encara es creu que és la modernitat”.

10:47
   

Junqueras critica que Junts es plantegi “regalar” la presidència de la Diputació al PSC i insisteix que ERC no ho farà 

 (ACN) El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha retret a Junts que es plantegi “regalar” la presidència de la Diputació de Barcelona i ha insistit que ERC no ho farà. “Si Junts vol acordar la Diputació amb el PSC i regalar-ne la Presidència a Núria Marín, és responsabilitat de Junts; el 2019 ja ho van fer”, ha recriminat. En canvi, ha garantit que els republicans està “claríssim” que no ho faran. “Tant de bo la posició dels altres fos tan clara. Ajudaria a clarificar el panorama i prendre decisions”, ha afegit. D’altra banda, Junqueras s’ha referit a la investidura de Jaume Collboni com a alcalde de Barcelona i ha assegurat que va ser “un espectacle de la lluita pel poder més descarnada”.

10:25
   

Collboni, partidari dels “creuers de base” a Barcelona i de l’ampliació de l’aeroport 

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha mostrat favorable als “creuers de base” a la ciutat. És a dir, aquells vaixells que inicien o acaben el recorregut  a Barcelona. En una entrevista a RAC1 ha apostat pel model de “base i no d’escala”, ja que “les estades curtes” no afavoreixen la ciutat. D’altra banda, Collboni ha assegurat que “no es concediran més llicències de pisos turístics a Barcelona” i s’ha mostrat partidari d’ampliar l’aeroport del Prat. 

10:19
   

Xavier Trias: “Farem una oposició més dura que ERC, hem de fer evident l’enredada de Collboni” 

 Xavier Trias lamenta “les formes” amb què van procedir el PP i el PSC. “Havia quedat amb Collboni i Sirera que si canviaven la seva posició em trucarien”. Dels comuns diu que “sempre hem tingut una relació distant. Sabia que farien l’impossible per impedir que fos alcalde”. 

Per tot plegat, en una entrevista al ‘bàsics’ ha assegurat que ell i els seus faran “una oposició dura, molt més dura que la que ha fet Esquerra”, que també es va quedar sense l’alcaldia fa quatre anys. Segons Trias, “que el senyor Collboni acabi amb els comuns és una enredada tan gran que ho hem de fer evident”. Això sí, Trias ha volgut deixar clar que “no farem coses que perjudiquin Barcelona”. 

 

10:04
   

Collboni diu que les obres de la Rambla acabaran en tres anys 

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha afirmat que la reforma de la Rambla s’acabarà en la meitat de temps previst, és a dir, en tres anys. En una entrevista a RAC1, Collboni ha dit que és una de les primeres decisions que ha pres com a alcalde, ja que es tracta “d’una de les reformes més icòniques i més transcendentals per a Ciutat Vella”.

09:45
   

Aragonès denuncia l’acord “contra natura” a Barcelona i avisa que “si els números donen” es repetirà al Parlament 

(ACN) El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha criticat l’acord “contra natura” a Barcelona per investir Jaume Collboni com a alcalde amb els vots del PSC, els comuns i el PP. En una entrevista a Catalunya Ràdio ha assenyalat que “es van unir per frenar” l’independentisme partits que “s’havien estat esbatussant durant la campanya i que no tenen res en comú”. De fet, Aragonès ha dit que no té cap dubte que “si els números donen” després de les eleccions catalanes la mateixa situació es repetirà al Parlament. “Si no ho han fet ara és perquè no han pogut i per això ens hem d’entendre”, ha remarcat el president, que ha instat tot l’independentisme a posar-se d’acord “sense imposicions, retrets i respectant la pluralitat”. 

09:29
   

Collboni assegura que va saber que seria alcalde “quan es comptaven els vots”

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni ha assegurat que va saber que es convertiria en alcalde el mateix dia del ple d’investidura i en el moment “que es comptaven els vots”. En una entrevista a RAC 1, Collboni ha afirmat que va entrar al ple amb dues carpetes: “una amb el discurs d’investidura preparat i un altre amb el de cap de l’opisició”. Collboni també ha dit que “des del punt de vista humà” entén perfectament “l’enuig de Xavier Trias”.

09:04
   

Els detalls desapercebuts de la investidura de Collboni

El programa ‘bàsics’ de betevé s’ha fixat i ha posat la lupa en alguns detalls que han passat desapercebuts de la investidura de Collboni, dissabte passat, al Saló de Cent. Per exemple, el recompte oficiós de vots que va fer Ernest Maragall en espera del nou alcalde per signar els decrets d’alcaldia. Pots consultar i veure els detalls de la  informació, des d’aquest enllaç. 

08:06
   

Illa nega cap acord amb el PP  

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha assegurat que “no hi ha hagut cap acord amb el PP d’àmbit nacional o local” pel fet que els populars hagin donat suport a l’alcaldia de Barcelona i ha recalcat que el govern municipal ara “és un govern del PSC”. “El més important és que Barcelona vagi endavant i pugui desplegar tot el seu potencial”, ha afirmat.  

07:22
   

Ada Colau i Jaume Asens tanquen la llista dels comuns per Barcelona el 23-J 

(ACN) Ada Colau, Jaume Asens i el ministre d’Universitat, Joan Subirats, tanquen la llista dels comuns per Barcelona el 23-J. Els tres noms són simbòlics, amb nul·les possibilitats de ser escollits en ser el 30, 31 i 32 de la llista barcelonina respectivament. A banda, Asens va anunciar divendres que abandonava la política institucional, per la qual cosa la seva aparició a la llista s’ha d’entendre com un gest de suport a Sumar, la coalició liderada per Yolanda Díaz que inclou el grup de Podem. Una altra de les novetats és que finalment no s’hi inclou el nom de la ministra d’Igualtat, Irene Montero. 

20:09
   

Trias: “Serà una oposició dura, molt més que la que va fer ERC

Aquest dilluns al vespre, Xavier Trias al programa Bàsics de Betevé, ha volgut deixar clara la seva posició “Posarem en evidència la situació, no farem res que perjudiqui Barcelona però serà una oposició dura, molt més que la que ha fet esquerra els últims quatre anys. 

18:52
   

Jaume Collboni, rebut entre aplaudiments i xiulets al Liceu 

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha estat rebut amb aplaudiments i una forta xiulada en un dels seus primers actes oficials. L’alcalde ha presidit l’acte de celebració dels 30 anys de l’Escola de Músics del Raval i, quan ha pujat a l’escenari per fer el seu discurs, ha estat rebut amb aplaudiments però també amb una forta xiulada per part dels assistents. Collboni ha destacat la feina d’aquesta entitat per garantir l’accés a la cultura en un barri com el Raval i reforçar la cohesió social. L’escridassada s’ha tornat a produir quan l’alcalde ha abandonat el Liceu un cop acabada la seva intervenció.

16:49
   

Segon acte oficial de Jaume Collboni com a alcalde de Barcelona 

Jaume Collboni presidirà aquest dilluns a les 18.30 hores el seu segon acte com a alcalde de la ciutat. Assistirà al Gran Teatre del Liceu, a la celebració dels 30 anys de l’Escola de Músics del Raval. 

16:28
   

Albert Dalmau, nou gerent municipal de l’Ajuntament de Barcelona 

Albert Dalmau és el nou gerent municipal de l’Ajuntament de Barcelona. Des del 2019 ocupava el càrrec de gerent d’Economia, Recursos i Promoció Econòmica al consistori, que forma part de la primera tinença d’alcaldia. Albert Dalmau substitueix com a gerent municipal Sara Berbel, nomenada per Colau el 2019. 

16:08
   

Trias: “No sé quants dies o mesos m’hi estaré, però quatre anys segur que no” 

Després de l’elecció de Jaume Collboni com a alcalde de Barcelona aquest dissabte, Xavier Trias aclareix que plegarà com a cap de l’oposició però no precisa quan. En una entrevista a ‘Els matins’, de TV3, ha explicat que no s’estarà quatre anys a l’oposició municipal, però no ha concretat quants “dies o mesos” continuarà a l’Ajuntament.  

Trias ha assegurat que és una decisió “ferma” que prendrà conjuntament amb el partit i després de “consolidar el nostre equip i posar-hi ordre”. 

15:49
   

Collboni agraeix a BComú i el PP haver evitat un alcalde “conservador i independentista” 

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha agraït aquest dilluns als regidors de BComú i el PP que el votessin al plenari d’investidura de dissabte i que s’evités que la capital catalana tingués un alcalde “conservador i independentista”. Collboni ha fet aquestes declaracions en una entrevista de La Sexta. Els comuns sabien que si no feien aquest esforç tindríem un alcalde de centredreta que pertany al front independentista”, ha afegit.

15:31
   

La neteja, la seguretat i l’ordenació l’espai públic, prioritats del nou govern de Collboni 

El nou alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat, en una entrevista a TV3, que les primeres accions del govern municipal “estaran vinculades amb la neteja, amb l’ordre de l’espai públic, i la seguretat“.  Collboni ha assegurat que “els canvis es notaran”, i ha volgut transmetre un missatge de confiança i de “continuïtat institucional”. 

 

15:14
   

Els regidors dels 10 districtes de Barcelona

Aquesta és la llista de qui lidera cadascun dels 10 districtes de la ciutat: 

  • Ciutat Vella: Albert Batlle 
  • Eixample: Jordi Valls 
  • Sants-Montjuïc: Raquel Gil 
  • les Corts: David Escudé 
  • Sarrià – Sant Gervasi: Maria Eugènia Gay 
  • Gràcia: Laia Bonet 
  • Horta-Guinardó: Lluís Rabell 
  • Nou Barris: Rosa Alarcón 
  • Sant Andreu: Marta Villanueva 
  • Sant Martí: David Escudé 
14:59
   

BComú diu que només es plantejarà entrar al govern municipal si hi ha un “acord ampli” de totes les forces d’esquerres 

El número dos de BComú, Jordi Martí, ha assegurat en una entrevista a Ràdio 4 que la seva formació només es plantejarà tornar a formar part del govern municipal “si hi ha un pacte d’esquerres ampli” que inclogui totes les forces que han “cogovernat o facilitat el projecte de transformació de Barcelona en els darrers quatre anys”. 

13:59
   

El PSC celebra la investidura de Collboni i demana “discreció” en les converses amb Junts per la Diputació  

(ACN) La portaveu del PSC, Èlia Tortolero, ha demanat discreció en les negociacions amb Junts per la Diputació de Barcelona, però ha insistit que el balanç de l’acord del passat mandat és “molt positiu”. “N’estem molt contents”, ha dit Tortolero, que ha evitat entrar en detalls i ha insistit que les converses segueixen. Després de la constitució dels ajuntaments, ha celebrat que dissabte s’investís a Barcelona Jaume Collboni com a nou alcalde. Així, ha celebrat que Barcelona torni a tenir un alcalde del PSC i que s’obri “una nova etapa”.

13:47
   

Vox designa Juan José Aizcorbe cap de llista per Barcelona i l’exregidora de Cs Carina Mejías com a número dos 

(ACN) Juan José Aizcorbe serà el cap de llista de Vox per Barcelona a les eleccions espanyoles del 23 de juliol, segons ha informat aquest dilluns la formació. L’exdiputada del PP i de Cs al Parlament Carina Mejías, ocuparà el segon lloc de la llista per la circumscripció de Barcelona. Mejías també va ser regidora a l’Ajuntament de Barcelona per la formació taronja. La tercera posició serà per a José Antonio Gilabert. 

carina mejias eleccions generals 2023 vox
Foto: Natzaret Romero (ACN)

13:20
   

Maragall, número dos a les llistes d’ERC al Senat 

Oriol Junqueras acaba d’anunciar que Ernest Maragall s’incorporarà com a número dos de les llistes d’ERC al Senat. Junqueras diu que d’aquesta manera donen “l’oportunitat a la ciutadania de Barcelona, de Catalunya, de fer possible allò que l’Estat ha impedit”. Maragall ha dit: “Em presento per respondre contra el pacte d’Estat a Barcelona. Hem de passar del veto al vot”. També ha assegurat que “l’Estat ha intervingut Barcelona”. Maragall ha assegurat que continuarà com a president del grup municipal d’ERC i com a regidor. Creu que “és perfectament compatible” i que “tan de bo pugui plantejar-se com faig compatible les dues coses”. 

12:46
   

Compareixença de Junqueras i Maragall a partir de les 13 h 

A partir de les 13 h els responsables d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras i Ernest Maragall compareixeran davant dels mitjans de comunicació, hores després de la investidura de Jaume Collboni com a alcalde de Barcelona. Ho podràs seguir en directe des d’aquesta mateixa pàgina. Aquest matí Ernest Maragall ha afirmat que els comuns “han abandonat Barcelona per entregar-la a Madrid”.  

 

11:40
   

“Volem reconstruir un gran acord d’esquerres. Caldrà veure quin Collboni ens trobem”

Jordi Martí assegura que l’objectiu dels comuns és reconstruir un gran acord d’esquerres. En una roda de premsa aquest dilluns al matí, ha afirmat que hi ha “totes les possibilitats”. El líder dels comuns creu que quan “baixi el soroll i el tsunami de la investidura” aniran “descobrint que els pactes més naturals que fas és amb els que estan més a prop teu”. Ara bé, Martí creu que “caldrà veure quin Collboni ens trobarem. Si el Collboni més preocupat per les catifes vermelles que pels carrers o el Collboni que ha estat primer tinent d’alcalde i que ha aprovat projectes d’esquerres”.

10:50
   

Sirera: “Confio que Collboni compleixi la seva paraula” 

El líder del Grup Municipal del PP a l’Ajuntament, Daniel Sirera, espera que Collboni compleixi la seva paraula que Colau i els comuns “passin a l’oposició”. En una entrevista a TV3, Sirera assegura que sempre ha estat coherent amb el que ha dit durant i després de la campanya: que els seus vots no servirien per fer un alcalde separatista ni perquè Colau seguís al govern. Ha negat també que Feijóo els hagi indicat què havien de votar.  

10:37
   

Feijoo: “Ha guanyat Espanya”

(ACN) El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat aquest dilluns que el vot dels quatre regidors del PP a Barcelona en favor de la investidura del socialista Jaume Collboni és una maniobra de sentit d’Estat on “en realitat ha guanyat Espanya”. Segons Feijóo, l’objectiu del PP ha estat que “Espanya torni a la centralitat trenqui d’una vegada la política de blocs on ens han volgut instal·lar a tots”. “Ho hem fet a tot arreu, també a Barcelona i Vitòria, sense seguir altres interessos que el sentit d’Estat i sense demanar res a canvi per defensar aquest sentit d’Estat”, ha dit en un esmorzar informatiu a Madrid.

 

10:04
   

Trias diu que Collboni l’ha “enredat” 

Xavier Trias assegura que Jaume Collboni l’ha “enredat” i que li resulta molt difícil fer acords amb ell, perquè “va a la seva”. En una entrevista a RAC 1 Trias, en canvi, ha valorat la tasca de dos líders socialistes a l’Àrea Metropolitana: Núria Marín i Antonio Balmón. Assegura que “li generen confiança”.  

09:52
   

Maragall: “Collboni es trobarà amb una dificultat explícita” 

El líder d’ERC ha assegurat que Collboni es trobarà amb una dificultat explícita per governar i creu que aquest “és un govern de continuïtat”. En una entrevista a TV3, Maragall ha afirmat que ja es comença a veure la deriva conservadora del socialisme i que en cap cas és un govern progressista. Diu que ERC representarà la ciutadania que “no entén el que ha passat” i que el 23 de juliol (amb les eleccions generals), serà una oportunitat per demostrar-ho.  

09:41
   

Collboni diu que només va tenir converses amb els líders dels grups municipals  

El nou alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que només va tenir converses amb els líders municipals per poder convertir-se en alcalde. En una entrevista a TV3 ha afirmat que “no existeix cap pacte no escrit” amb els comuns a canvi dels vots durant la investidura. Assegura que tot i que molts dels gerents i directius municipals del mandat anterior mantenen el càrrec, això només té a veure amb la seva vàlua professional.  

09:25
   

Martí justifica el suport a Collboni 

Jordi Martí (BComú) diu que els comuns es van trobar amb la “disjuntiva de regalar la ciutat a Trias o regalar els vots a Collboni,” que malgrat “no és el que més els agrada”, “era el mar menor”. En una entrevista a TVE, el líder dels comuns reconeix que al ple es van viure “moments tensos”, però creu que “això passarà”.  

09:07
   

Collboni: “Falten 10 minuts per a les 9 h, tothom a treballar”  

Jaume Collboni s’estrena aquest dilluns com a alcalde de Barcelona. A primera hora ha entrat per la porta principal de plaça Sant Jaume i s’ha dirigit al seu equip, que l’havia rebut amb aplaudiments. “Falten 10 minuts per a les 9 h, tothom a treballar”, ha dit. 

08:57
   

Trias es va assabentar una hora abans de la investidura que no seria alcalde 

Xavier Trias ha qualificat de “vergonyós” el que va passar dissabte a la tarda i afirma que es va assabentar que no seria alcalde una hora abans de la sessió plenària. En una entrevista a TV3 ha assegurat que ho va fer a través dels mitjans de comunicació. Reconeix que malgrat el que ha passat és legitim, això demostra que “no és un bon sistema democràtic”.   

08:50
   

Primer dia de Collboni a l’Ajuntament com a alcalde 

Aquest dilluns és el primer dia laborable de Jaume Collboni com a alcalde de Barcelona. A les 8.50 h ha entrat al consistori per l’accés principal, situat a la plaça de Sant Jaume. Ho ha fet sol i ha estat rebut amb aplaudiments pel seu equip.  

 

08:24
   

Collboni, a punt d’arribar a l’Ajuntament

Aquest dilluns és el primer dia laborable de Jaume Collboni com a alcalde de Barcelona. A partir de les 8.30 h està previst que entri al consistori per l’accés principal, situat a la plaça de Sant Jaume. 

08:18
   

Sánchez celebra “el gran èxit” de la investidura de Collboni 

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha celebrat el “gran èxit” que creu que suposa que el socialista Jaume Collboni hagi estat investit alcalde de Barcelona. En una entrevista aquest diumenge a ‘El País’, ha assegurat que l’alcaldia del PSC obre “una etapa molt il·lusionant per a la convivència i la transformació de la ciutat”.

08:03
   

Les primeres tinences d’alcaldia 

L‘alcalde, Jaume Collboni, ja ha esbossat les línies mestres del nou govern de l’Ajuntament de Barcelona. El socialista ha estructurat el govern en quatre tinences d’alcaldia. La primera tinença serà responsabilitat de Laia Bonet i inclou l’àrea d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures, Mobilitat, Espai Públic i Habitatge. La segona anirà a càrrec de Maria Eugènia Gay, que liderarà l’àrea de Cicles de Vida, Drets Socials, Cultura, Esports, Educació i Coordinació Territorial.

La tercera estarà liderada per Albert Batlle, que continuarà dirigint l’Àrea de Prevenció i Seguretat, i que també incorpora ara Convivència i Règim Interior. La quarta recau en Jordi Valls, al capdavant de l’Àrea d’Economia, Hisenda i Promoció Econòmica. 

07:55
   

Trias diu a ‘La Vanguardia’ que Collboni els ha fet “una trastada” 

Xavier Trias s’ha quedat a un pas de l’alcaldia de Barcelona. Aquest dilluns, en una entrevista a ‘La Vanguardia’, el cap de llista de TriasxBCN ha assegurat que Collboni els ha fet “una trastada” i afirma que faran una oposició dura. Trias també ha dit que li consta que han demanat permís a Madrid i que li costa entendre la posició del PP. 

07:47
   

Engeguem el minut a minut 

Bon dia. Engeguem el minut a minut per explicar totes les reaccions després de la investidura de Jaume Collboni com a alcalde de Barcelona. Des d’aquesta pàgina, al llarg del dia farem un seguiment en directe de les compareixences i les declaracions de les diferents formacions polítiques.