El nou alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat que les primeres accions del govern municipal “estaran vinculades amb la neteja” i ordenar l’espai públic, i la seguretat. Ho ha dit en una entrevista a ‘Els matins’, de TV3, en què també ha assegurat que “els canvis es notaran”. Collboni ha volgut transmetre un missatge de confiança i de “continuïtat institucional”. Ha dit que, en el cas de la neteja, demanaran “un esforç d’eficiència”.

La decisió es va prendre “dins les quatre parets de l’Ajuntament”

Sobre com es van forjar els pactes del ple d’investidura, Collboni assegura que les decisions es van prendre “a Barcelona i des de Barcelona”. Insisteix que ell sempre va mantenir públicament la seva candidatura i que únicament va tenir converses amb els líders dels grups municipals. La decisió, afirma, “es van prendre dins les quatre parets de l’Ajuntament de Barcelona”.

L’alcalde també ha estat taxatiu quan li ha preguntat sobre què va acordar amb el PP a canvi dels quatre vots dels populars per investir-lo alcalde. “Res”, ha contestat Collboni.

“Governarem amb 10 regidors”

Sobre què passarà després de les eleccions generals del 23-J i si BComú entrarà al govern municipal, l’alcalde ha assegurat que s’estan preparant per governar amb 10 regidors “els propers mesos”. “Es pot fer”, afirma. Tot i això també afegeix: “Farem els acords que siguin necessaris dins i fora del govern”. “La meva obligació serà buscar consensos“, afirma.