El republicà Ernest Maragall serà el número dos de les llistes d’ERC al Senat a les eleccions generals 2023 que se celebraran el proper 23 de juliol. Ho ha anunciat el president d’ERC, Oriol Junqueras, i el mateix Maragall en una roda de premsa conjunta, per valorar la investidura de Jaume Collboni com a nou alcalde de Barcelona.

Maragall s’incorpora a les llistes dels republicans per la cambra alta, darrere del catedràtic Joan Queralt, que ocupa el primer lloc.

Hem de reaccionar col·lectivament com a ciutat i com a país”
Ernest Maragall, número dos d’ERC al Senat

“L’Estat ha intervingut Barcelona”

Per Ernest Maragall, “l’Estat ha intervingut Barcelona, ha aplicat un 155 ‘de facto’ i també per això hem d’anar a Madrid, al Congrés i al Senat, amb la màxima força i potència de la representació catalana, liderada per ERC”. Maragall ha estat contundent a dir que “no podem acceptar que el que va succeir dissabte s’expressi per una via de resignació el 23 de juliol” i en aquest sentit afegeix que “hem de reaccionar col·lectivament com a ciutat i com a país“.

Per ell, la ciutadania es troba “astorada” pel que va passar i “si guanyem un sol vot gràcies a això jo ja em donaré per satisfet”. I ha conclòs, aquí “estem i anem a totes”.

Maragall continuarà a l’Ajuntament de Barcelona

Malgrat anar com a número dos a les llistes del Senat, Ernest Maragall ha assegurat que continuarà com a president del Grup Municipal d’ERC i com a regidor. Creu que ” és perfectament compatible” i que “tant de bo pugui plantejar-se com faig compatible les dues coses”.

Per la seva banda, Oriol Junqueras ha afirmat que “el contracte que lliga a Maragall amb la democràcia és com a regidor i com a president del grup municipal“.

Què vols saber de les eleccions generals 2023?