Pedro Sánchez

(ACN/ Redacció) El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, creu que el suport del PP per investir Jaume Collboni com a nou alcalde de Barcelona és comparable amb el rol que va tenir fa quatre anys l’excandidat de Ciutadans, Manuel Valls, quan va permetre que Ada Colau fos alcaldessa en lloc del republicà Ernest Maragall.

“No deixa de ser curiós que ara sembli que Feijóo es converteixi en un home d’Estat quan en realitat no ha fet més que el que va fer Valls fa quatre anys, evitar que hi hagi un alcalde independentista“, ha dit en una entrevista a Onda Cero. Sánchez respon així a les declaracions del líder del PP, que aquest dilluns ha assegurat que els vots dels quatre regidors del partit a favor de la investidura de Collboni és una maniobra de sentit d’estat en què “en realitat ha guanyat Espanya”.

Sánchez també ha recordat que el PSOE ha fet el mateix a Pamplona per evitar que governi EH Bildu. “No estem en l'”amb qui” sinó en el “per a què”, ha apuntat. Sigui com sigui, Sánchez ha celebrat que ara com ara “la primera força política a Catalunya és una força constitucionalista”, en referència al PSC, i que a Barcelona s’ha investit un alcalde socialista.