Pedro Sánchez mesures preu aliments

(ACN) El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha celebrat el “gran èxit” que creu que suposa que el socialista Jaume Collboni hagi estat investit alcalde de Barcelona. En una entrevista a ‘El País’, ha assegurat que l’alcaldia del PSC obre “una etapa molt il·lusionant per a la convivència i la transformació de la ciutat”.

Sánchez també ha assegurat que “la renúncia” de l’exalcaldessa d’Ada Colau “va deixar sense arguments el PP”, que, segons afirma Sánchez, “estava disposat a donar suport a un alcalde independentista abans que a un govern socialista”.

Les eleccions generals del 23-J i una possible coalició amb Sumar

En clau estatal ha fet autocrítica de la gestió del govern de coalició i ha admès que els han sobrat “decibels en el debat intern”. De cara a les eleccions generals 23-J, ha assegurat que el PSOE “surt a guanyar les eleccions” i que aspira a governar en solitari, però ha remarcat que cal assumir “una realitat fragmentada”.

Per això, ha admès que un possible govern de coalició amb Sumar seria “més fàcil i més funcional” que l’actual. “Entenc que després del 23 de juliol conformarem un govern de coalició progressista amb Yolanda Díaz i amb Sumar” ha dit, perquè “hem treballat de manera lleial i eficaç en totes les lleis que han tingut a veure amb Yolanda Díaz i el que representa avui Sumar”.

Sánchez també s’ha referit als partits de l’oposició i ha criticat que el PP i Vox “no tenen projecte polític més enllà de derogar el ‘sanchisme'”. “I derogar no és un projecte polític, és retrocedir cinc, 15 o 20 anys”, ha advertit. A més, també ha assegurat que és “més perillós” que el PP “assumeixi els postulats i les polítiques de Vox” que no pas el mateix Vox.

D’altra banda, Sánchez també ha fet gala del fet que l’independentisme “no tingui el suport social que va tenir fa cinc anys” i que ara mateix “la primera força sigui constitucionalista”. “Jo crec que, amb els fets, també amb els meus errors, he demostrat que he treballat per l’estabilitat i la convivència”, ha afirmat.