L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, descarta que el PP pugui entrar al govern municipal perquè els socialistes i ells són “partits antitètics”. En una entrevista a ‘El món a RAC1’, el nou alcalde de Barcelona ha assegurat que s’està preparant per governar amb 10 regidors “el temps que sigui necessari”. Tot i això, reconeix que el més òptim és tenir un govern més ampli “amb qui vulgui sentir-se còmode amb nosaltres”, ha dit sense especificar cap formació en concret.

Sobre el suport dels populars per fer-lo alcalde afegeix: “Vull agrair la confiança de la investidura però s’ha produït amb unes motivacions concretes”. Recorda que el PSC és un “partit progressista, d’esquerres i catalanista i aquesta és la línia que vull seguir”.

“Entenc que hi hagi gent disgustada”

Collboni també insisteix que desconeixia que seria alcalde fins que ja havia començat ple d’investidura i s’estaven comptant els vots. “Vaig entrar al plenari amb dues carpetes, una amb discurs d’investidura amb les línies mestres del govern i una altra com a cap de l’oposició”. Davant “l’efecte sorpresa” que es va produir amb la seva investidura, assegura que entén “que hi hagi gent trasbalsada i disgustada”, ha dit en referència a Xavier Trias.

Primera reunió amb Aragonès: reclamar l’acord dels pressupostos

El nou alcalde també ha explicat que està prevista “aviat” una primera trobada institucional amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, on demanarà l’estat dels 340 milions d’euros que la Generalitat ha d’invertir a Barcelona i que estan inclosos en l’acord dels pressupostos amb el PSC. D’aquests, hi ha una gran partida econòmica d’inversions al metro, com ara la prolongació de l’L1 fins a Badalona, l’L3 fins Esplugues Centre i l’L4 a Sagrera-Meridiana. “Les administracions hem d’apostar de nou per una gran onada de creixement del metro”, ha afirmat.