Manuel Valls

Manuel Valls, exregidor de Barcelona i exprimer ministre de França, ha parlat sobre la investidura de Jaume Collboni com a alcalde de la ciutat. En un article publicat a ‘La Vanguardia’, ha assegurat que està “encantat” que després de quatre anys altres forces polítiques hagin pres la mateixa decisió. L’exlíder de Barcelona pel Canvi va facilitar la investidura de l’exalcaldessa, Ada Colau, el 2019 juntament amb els vots del PSC per evitar que Ernest Maragall fos alcalde.

“Orgullós” d’haver deixat empremta

Segons el seu parer, l’anunci d’un govern Trias i Maragall suposava “una autèntica provocació i amenaçava de convertir Barcelona en una plataforma independentista sense assegurar tampoc polítiques públiques capaces d’afrontar els reptes de la capital catalana”.

Per tot plegat, Valls afirma estar “orgullós d’haver deixat una empremta a Barcelona, la d’un home lliure que creu que la política ha d’afavorir l’interès general”.

“El PP ha pres una decisió difícil”

Valls considera que no cal sorprendre’s de la reacció dels comuns i del centredreta. Assegura que el Partit Popular ha pres una decisió difícil —votant a favor del líder socialista— a poques setmanes de les eleccions generals. Explica que està “convençut que els grans partits constitucionalistes i europeistes han de recuperar forces per unir-se en el que és més essencial per assegurar un futur d’Espanya”.