Jaume Collboni ha fet el seu primer discurs com a nou alcalde de Barcelona. “Vull ser l’alcalde de tots i de totes. Vull governar per a tots els barris de la ciutat, independentment de la seva ideologia o del que hagin votat”. Amb aquestes paraules, Collboni ha entomat amb el “més alt honor” el càrrec a l’alcaldia i ha dit que és “conscient dels suports que ho han fet possible“. També ha allargat la mà amb tots els grups municipals, excepte amb Vox. “La porta estarà sempre oberta per a tots els regidors excepte per als representants de l’extrema dreta“, ha dit el nou alcalde, investit amb els suports de Barcelona en Comú i el PP.

Collboni ha volgut tenir paraules d’agraïment per a la seva predecessora, Ada Colau. “Vull agrair-li la feina feta, la seva dedicació en temps extraordinàriament difícils per al país i al ciutat. […] He après molt de vostè”, ha dit l’alcalde sobre la tasca feta fins ara per Colau. Ha destacat els anys de govern de comuns i socialistes amb una “generositat i sensibilitat” que, segons ha dit, “no s’havia vist mai encara en política“.

Agraïments a Trias: “Li tinc estima personal”

El nou alcalde també ha volgut dirigir-se a Xavier Trias, que els darrers dies era l’opció amb més possibilitats per governar la ciutat abans de saber el vot a favor dels comuns i el PP: “Li vull agrair la generositat i la professionalitat amb el discurs que ha fet avui, en un dia difícil des del punt de vista personal”. Ha admès que han intercanviat paraules els darrers dies i que, malgrat les “rivalitats”, li té “estima personal“.

L’habitatge, una “prioritat” el pròxim mandat

Pel que fa a les polítiques dels pròxims anys, Collboni ha dit que Barcelona ha de ser pionera en la lluita contra el canvi climàtic. També ha defensat assegurar el progrés econòmic i social com a element “fonamental” del pròxim mandat i ha volgut destacar l’habitatge, que considera una “prioritat” en el pròxim mandat. “Barcelona serà la primera ciutat a desplegar la llei d’habitatge del Govern d’Espanya. Sabem que hem de fer molt més, i ho farem“, ha dit.

A banda d’això, ha demanat “posar fàcils les coses a les persones que generen riquera” a la ciutat.

Laia Bonet (PSC): “Ha costat, però és la millor decisió”

La regidora del PSC Laia Bonet ha assegurat que ha costat fer Jaume Collboni alcalde, però ha dit: “Ho agraïm i ho seguirem agraint. És la millor decisió per seguir avançant i obrint camins, per construir una millor Barcelona”, ha dit en el discurs posterior a l’elecció de Collboni com a alcalde.

Laia Bonet ha defensat que els socialistes obriran una nova etapa amb la mirada posada en el creixement econòmic sostenible, reduir les desigualtats i accelerar la lluita contra el canvi climàtic. Ha evitat referir-se al suport del PP, que amb els seus vots ha donat l’alcaldia als socialistes. Ha conclòs el seu discurs dient el següent: “Ha costat, però està bé el que bé acaba“.