(ACN) El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat aquest dilluns que el vot dels quatre regidors del PP a Barcelona en favor de la investidura del socialista Jaume Collboni és una maniobra de sentit d’Estat on “en realitat ha guanyat Espanya”. Segons Feijóo, l’objectiu del PP ha estat que “Espanya torni a la centralitat i trenqui d’una vegada la política de blocs on ens han volgut instal·lar a tots”. “Ho hem fet a tot arreu, també a Barcelona i Vitòria, sense seguir altres interessos que el sentit d’Estat i sense demanar res a canvi per defensar aquest sentit d’Estat”, ha dit en un esmorzar informatiu a Madrid.

Critica que Sánchez “està disposat a seguir sent president amb el vot dels independentistes”

Feijóo ha volgut dissociar l’elecció del candidat del PSC a Barcelona de la situació del PSOE a Espanya, perquè a diferència de Jaume Collboni, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, “està disposat a seguir sent president amb els vots dels independentistes”.

Segons ha explicat, el primer plantejament del PP després de les eleccions del 28-M a Barcelona “va ser parlar amb el PSOE”. “Vam trucar el seu secretari d’Organització i li vam dir que estàvem disposats a facilitar un govern del PSC sempre que no tingués com a soci un partit sobiranista i populista com els comuns”. Segons Feijóo, “sorprenentment ens van dir que això no ho portaven ells, que parléssim amb el PSC”, i el PP ho va fer.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?