El regidor de BComú Jordi Martí Grau nega l’existència de cap pacte d’Estat que hagi servit per treure l’alcaldia a Xavier Trias per donar-la a Jaume Collboni al ple d’investidura. Martí ha assegurat a través de Twitter que “cap pacte d’Estat ha limitat l’autonomia dels comuns” i ha afegit: “Sembla que no ens coneguin!”.

El fins ara tinent d’alcalde ha detallat, a més, que la decisió d’investir Collboni i passar a l’oposició es va prendre “després d’un debat intens” i que respon al “mal menor”: “Preferim Collboni a Trias, i anirem a l’oposició”, afirma.

Titlla Collboni de superb

Jordi Martí Grau ha aprofitat per fer una crònica “senzilla” de les negociacions que hi ha hagut les darreres setmanes, en què ha detallat que els comuns no han acceptat cap pacte amb el PSC “ni públic ni secret, i molt menys amb el PP”. En aquest sentit, atribueix la impossibilitat d’aconseguir un acord d’esquerres (BComú-PSC-ERC) a la “supèrbia” de Jaume Collboni.

Tal com va explicar Ada Colau en el seu discurs dissabte, “només un pacte d’esquerres” faria tornar els comuns al govern.

Resultats de les eleccions municipals a Barcelona