Sara Berbel

Sara Berbel és la nova gerent municipal de l’Ajuntament de Barcelona. La fins ara directora general de Barcelona Activa substitueix en el càrrec Jordi Martí, que des d’aquest dissabte és nou regidor de Barcelona en Comú al consistori. Ada Colau ha designat Berbel com a màxima figura de l’estructura executiva de l’Ajuntament en un dels primers decrets signats un cop investida nova alcaldessa de la ciutat.

 

Qui és Sara Berbel?

Sara Berbel és doctora en psicologia social per la Universitat de Barcelona. Ha estat directora general de Barcelona Activa des del 2016. També ha ocupat el càrrec de gerència de Política Econòmica i Desenvolupament Local del consistori i és presidenta de la Fundació BCN Formació Professional. Anteriorment, l’actual gerent municipal ha presidit l’Institut Català de la Dona i ha dirigit la Xarxa d’Economia Social i de Polítiques d’Igualtat al consistori.

Precisament per aquesta trajectòria professional i pel seu impuls i implantació de polítiques feministes i d’igualtat, Colau ha destacat el seu perfil “altament qualificat” per al càrrec. De fet, ha rebut diversos reconeixements en defensa de l’equitat de gènere, com el Premi Aspasia l’any 2014. També va ser convidada com a experta espanyola en lideratge i gènere pel Departament d’Estat dels Estats Units d’Amèrica.

Les funcions de la gerent municipal

  • Dirigeix la planificació i organització dels serveis públics.
  • Segueix l’execució dels plans municipals, així com els recursos invertits, i en fa una avaluació.
  • Executa i supervisa el pressupost i la inversió del grup municipal.
  • Vicepresideix el Comitè Executiu, encarregat de reunir el conjunt de les gerències sectorials i territorials.