El cap de llista d’ERC, Ernest Maragall, considera que l’elecció de Jaume Collboni com a alcalde de Barcelona és una “operació d’Estat evident amb autoria diversa i compartida” i acusa els comuns de “tenir la clau decisiva” d’aquest pacte. En declaracions a ‘Els matins’, de TV3, Maragall ha acusat la formació de Colau d’haver abandonat Barcelona “per entregar-la a Madrid, al poder de l’Estat” en un intent d’evitar que la ciutat “sigui lliure i s’expressi amb veu pròpia”.

El republicà ha rematat que “no és una qüestió d’independència, això és una excusa”, i ha apuntat que el que no s’admet és que la ciutat “sigui un subjecte propi, que tingui desig de canvi i s’expressi democràticament”.

Com ja va dir al discurs durant el ple d’investidura, Maragall ha tingut paraules dures per a PP, PSC i comuns, als quals ha acusat de lligar “una entesa antinatural de forces polítiques incoherents”. Pel que fa a la nova etapa política que s’obre a l’Ajuntament, el republicà considera que hi haurà un govern de continuïtat que representa “tot el que la ciutadania ha dit que no volia”.

Maragall, preocupat per “la deriva conservadora” del PSC de Collboni

En l’entrevista d’aquest dilluns, el republicà s’ha mostrat preocupat per “la deriva conservadora dels socialistes” encapçalats per Collboni, i tem que el nou alcalde liquidi la unió dels tramvies o l’obligació de destinar un 30 % dels nous pisos a habitatges protegits.