L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat que les obres de reforma de la Rambla es reduiran a la meitat. La transformació d’aquest emblemàtic passeig de la ciutat es farà en només tres anys, i no en sis com s’havia previst fins ara. Collboni ha dit en una entrevista a ‘El món a RAC1’ que aquest mateix dilluns va es van donar les instruccions oportunes als serveis tècnics per reduir el temps d’obres.

Ciutat Vella, una prioritat

“És una de les reformes més icòniques i més transcendentals per recuperar Ciutat Vella”, ha afirmat. El nou alcalde ha assegurat que “Ciutat Vella és la prioritat” i que destinaran tots els recursos necessaris perquè en aquest espai hi hagi qualitat de vida i “els ciutadans ens tornem a reconèixer a la Rambla”. Collboni admet que és una obra “molt complicada i sensible” perquè no només es tracta d’una actuació urbanística sinó també de “mantenir l’esperit” del passeig.

L’alcalde considera que la Rambla ha de ser el gran eix cultural de la ciutat, mentre que la via Laietana, que transcórrer paral·lela i que també està en obres, s’ha de convertir en un gran eix econòmic.