Després de l’elecció de Jaume Collboni com a alcalde de Barcelona aquest dissabte, Xavier Trias aclareix que plegarà com a cap de l’oposició però no precisa quan. En una entrevista a ‘Els matins’, de TV3, ha explicat que no s’estarà quatre anys a l’oposició municipal, però no ha concretat quants “dies o mesos” continuarà a l’Ajuntament. Trias ha assegurat que és una decisió “ferma” que prendrà conjuntament amb el partit i després de “consolidar el nostre equip i posar-hi ordre”.

Descarta ser cap de llista per a les generals

Pel que fa al seu futur imminent, ha descartat ser cap de llista de Junts a les eleccions generals del 23 de juliol, tot i que s’ha ofert al partit perquè compti amb ell en la campanya “per explicar la veritat del que passa al país”. Trias ha concretat que no té sentit anar a la llista: “Ja m’he guanyat la jubilació”.

Ha detallat, a més, que té previst anar de viatge i que ho té tot muntat per passar-s’ho bé i estar en família.

Trias, sobre Collboni; “No et pots creure res del que diu”

Pel que fa a altres possibles camins polítics, Trias també ha descartat presidir la Diputació de Barcelona i ha dedicat bones paraules per a la socialista Núria Marín, per la qual té “un gran respecte igual que pel senyor Balmón”. Paraules molt més dures ha tingut per al nou alcalde, Jaume Collboni, de qui ha dit que “no es pot creure res del que diu” i li ha retret que es va comprometre a avisar-lo si, com ha passat, hi havia algun pacte amb comuns per fer-lo batlle i ha assegurat: “Encara espero que em digui alguna cosa”.