Ja ho va avisar durant la campanya electoral i ara ho ha refermat. Xavier Trias va deixar clar des de l’inici que si no aconseguia la vara d’alcalde no es quedaria a l’oposició, i tot sembla indicar que no s’esperarà gaire més enllà de les generals del 23 de juliol. Aquest dilluns a la nit ell mateix ho ha dit una entrevista al bàsics de ‘betevé’; deixarà la cadira de regidor “al setembre o l’octubre”. No dona cap data concreta per al seu comiat, però ha estat contundent: “El que és segur és que no em prendré els torrons a l’Ajuntament”.

El que sembla ja bastant segur és que Trias renuncia a qualsevol possibilitat de formar part de cap altra llista electoral. “Saben que diria que no”, assegura. “Des del primer dia vaig dir que era l’última vegada que em presentava”. Sobre la decisió d’Ernest Maragall, que sí que ha acceptat ser a la llista d’ERC al Senat ha dit que “li sembla molt bé”. “Maragall ha estat un cavaller” i estic “especialment agraït per la seva actitud amb mi”.

Canvi de nom del grup municipal

Quan Trias marxi caldrà canviar també el nom del grup municipal, que es va presentar sota les sigles de TriasxBCN. “Ho decidirem entre tots. No es dirà Junts perquè buscarem un nom que respecti totes les sensibilitats i mirant cap al futur”, ha afirmat Trias durant l’entrevista.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?