Aragonès amb nou alcalde

(ACN) El president de la Generalitat ha criticat l’acord “contra natura” a Barcelona per investir Jaume Collboni com a alcalde, amb els vots del PSC, els comuns i el PP. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha assenyalat que “es van unir per frenar” l’independentisme partits que “s’havien estat esbatussant durant la campanya i que no tenen res en comú”.

“Si els números donen…”

Aragonès ha dit que no té “cap dubte” que “si els números donen” després de les eleccions catalanes la mateixa situació es repetirà al Parlament. “Si no ho han fet ara és perquè no han pogut, i per això ens hem d’entendre”, ha remarcat el president, que ha instat tot l’independentisme a posar-se d’acord “sense imposicions, retrets i respectant la pluralitat”. El president de la Generalitat ha defensat que cal “traçar un mínim compartit” i ha assenyalat que “qui defensa l’actual model de l’Estat ja el té”.

Crida a les forces independentistes

Quan li han preguntat per una eventual investidura de Pedro Sánchez després del 23-J, Aragonès ha dit que el que caldria és posar-hi un preu “conjuntament” des de l’independentisme i ha insistit que cal trobar “un mínim compartit” i “deixar la dinàmica de competència entre independentistes i passar-la a la cooperació”.

Aragonès ha lamentat l’acord a Barcelona i ha retret als tres partits que el van protagonitzar que mentre que a la capital catalana hi va haver entesa, de cara a les eleccions anticipades del 23-J “diran que cal parar-se entre ells”. “Però aquí s’han posat una catifa vermella”, s’ha queixat. A més, ha afirmat que Barcelona és “molt important” i ha afegit que “moltes vegades els poders de l’Estat ho tenen més clar que l’independentisme”.