El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i el candidat del PSC a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Jaume Collboni, han celebrat aquest dijous al vespre l’acte més multitudinari de la precampanya electoral, just quan queda una setmana exacta perquè comenci la campanya pròpiament dita. Des del parc fotovoltaic del Fòrum, s’han conjurat perquè Barcelona torni a tenir un alcalde socialista.

El 28 de maig cal recuperar la millor versió de Barcelona, amb un nou alcalde socialista, amb Jaume Collboni al capdavant del consistori. Ho aconseguiràs, Jaume!”
Pedro Sánchez, president del Govern espanyol

Davant de centenars de militants i simpatitzants socialistes (fins al Fòrum hi han arribat més de 20 autocars procedents de l’àrea metropolitana), el president espanyol ha defensat que “Barcelona ha sigut més gran quan ha tingut alcaldes socialistes” i ha s’ha ofert a Collboni per acompanyar-lo en qüestions com l’habitatge, dies després d’aprovar la nova llei de l’habitatge:

T’asseguro, Jaume, que posarem tots els instruments perquè compleixis amb el compromís de fer de l’habitatge un bé digne i accessible”
Pedro Sánchez, president del Govern espanyol

Per la seva banda, el candidat a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha conjurat perquè “tornin els socialistes a Barcelona” i que el PSC guanyi els comicis “després de 12 anys tristos”, els governats per Xavier Trias (TriasxBCN) i Ada Colau (BComú).

A Trias i Colau els dic que moltes gràcies, que ho han intentat… però estem farts del procés i de decepcions. Així que: adeu-siau, ara ve el PSC!”
Jaume Collboni, candidat del PSC a l’alcaldia

L’endemà d’erigir-se com el remei “a totes les angoixes” generades per l’alcaldessa Colau, aquest dijous Collboni ha dit que vol “posar ordre i recuperar l’orgull”, alhora que ha expressat a Pedro Sánchez la voluntat “que Barcelona torni a abraçar Espanya”. Aquest, però, no ha estat l’únic missatge que el candidat barceloní ha adreçat al president espanyol:

President, obre l’agenda perquè l’endemà de ser investit alcalde em vull reunir amb tu com a president d’Espanya”
Jaume Collboni, candidat del PSC a l’alcaldia

“On viu aquest home?”

Durant la seva intervenció al Fòrum, Jaume Collboni també ha fet referència a les declaracions polèmiques que Xavier Trias ha fet hores abans, assegurant que “amb 3.000 € no es pot arribar a finals de mes”. El socialista s’ha preguntat en veu alta: “On viu aquest home? Amb qui parla?”. I ha prosseguit dient que “a nosaltres ens preocupa que la gent que cobra el salari mínim arribi a finals de mes”. La resta de candidats també han respost a Trias.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?