Després de les declaracions del candidat a les eleccions municipals de Barcelona 2023 Xavier Trias en què ha dit que “un senyor que guanya 3.000 euros no pot arribar a final de mes” alguns dels candidats a l’alcaldia de Barcelona no han trigat en fer arribar les seves crítiques a través de les xarxes socials. La candidata per Barcelona en Comú, Ada Colau, ha assegurat que “viu desconnectat de la realitat dels barris” i que amb declaracions com aquesta es reafirma com a “candidat de les elits”.

També Jaume Collboni, candidat a l’alcadia pel PSC, li ha demanat que “torni a la realitat” i ha explicat que “les dones i homes de Barcelona que cobren el salari mínim (1.080 €) són els que realment fan malabars per arribar a final de mes”.

Fent referència també al salari mínim, Ernest Maragall, alcaldable per Esquerra Republicana, ha recordat que el preu mitjà del lloguer a la ciutat de 1.077€ i ha explicat que entre les seves propostes hi ha la d’establir un salari mínim de 1.500 € a la ciutat que permeti “garantir un mínim de dignitat a tots els barcelonins i barcelonines”. A més, en declaracions als mitjans ha dit que “el 90 % de la població de Barcelona guanya menys de 3.000 euros, entenc que aquests no li interessen”.

De la seva banda, l’alcaldable del Partit Popular, Daniel Sirera, considera que les paraules de Trias són fruit de la ignorància, o de l’elitisme.

Anna Grau, candidata de Ciutadans a l’alcaldia de Barcelona, també s’ha sumat a les crítiques i ha publicat un missatge on es pregunta si “l’ha traït el subconscient o el 3 %?“.

Trias, en definitiva, desconnectat de la realitat“, ha dit també Eva Parera, candidata de Valents a les eleccions municipals de Barcelona 2023. Parera ha argumentat que els 3.000 euros dels que ha parlat Trias estan molt lluny tant dels sous com de les pensions i del que poden guanyar els joves o els autònoms.

Finalment, Eulàlia Reguant, portaveu de la CUP al Parlament, també ha fet un Twit sobre la qüestió on ha dit que el 30 % dels barcelonins amb feina remunerada el 2021 cobraven com a màxim 1.000 € al mes i que aquest percentatge s’elevava fins al 50 % en el cas dels menors de 30 anys.

L’equip del candidat matisa les declaracions

Xavier Trias ha fet aquestes declaracions en una trobada organitzada per Barcelona Tribuna. L’equip del candidat, però, ha matisat que es referia als ingressos per unitat familiar.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?