alegacions mesa electoral 2023

Com s’han de presentar les al·legacions de la mesa electoral per no formar-ne part el 28 de maig si has estat escollit? Les persones que han rebut la notificació per ser president, vocal o suplent el 28-M amb motiu de les eleccions municipals 2023 tenen dret a renunciar el càrrec si entren dins d’algun dels supòsits previstos per la llei, com ser major de 65 anys, estar embarassada de més de sis mesos o tenir una discapacitat o incapacitat permanent o temporal. Ara, la Junta Electoral ha activat un web per facilitar el tràmit de presentació d’excuses per no ser a la mesa electoral, si bé també es pot fer presencialment i per telèfon.

A continuació et detallem com presentar al·legacions per no ser a la mesa electoral.

Web per a les al·legacions de les meses

Mesaselectorales.es és el web de la Junta Electoral a través de la qual els membres escollits de les meses poden presentar les excuses per no acabar formant-ne part. Abans, però, es demana consultar els motius que poden ser al·legats i els documents que cal presentar amb la sol·licitud. Un cop feta, l’administració electoral es comunicarà amb la persona sol·licitant de forma telemàtica.

alegacions mesa electoral 2023

Per utilitzar la plataforma, hi ha una sèrie de requisits que cal complir:

  • Cal tenir adreça de correu electrònic.
  • Cal tenir el nomenament de la mesa en format PDF o JPG.
  • Cal disposar de la documentació acreditativa de l’excusa en PDF o JPG.
  • Disposar de l’autorització en PDF o JPG si s’actua com a representant d’una altra persona.
  • Disposar d’un sistema d’acreditació de la vostra identitat, com Cl@ve.

Telèfon de renúncies de la Junta Electoral

També hi ha l’opció de presentar les al·legacions de forma presencial a la junta electoral de zona. Si no, es pot contactar al telèfon de renúncies de la Junta Electoral: 93 332 48 88.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?