Ernest Maragall, Pasqual Maragall

Pasqual Maragall ha entrat en campanya. Unes declaracions que l’exalcalde de Barcelona va fer a finals dels anys 80 sobre l’ús del cotxe a les ciutats han impactat de ple en la precampanya de les eleccions municipals 2023. Les paraules les va destapar la periodista Neus Tomàs (eldiario.es) i alguns regidors de BComú se les han fet seves fins al punt que el germà de l’exalcalde, Ernest Maragall (ERC), també ha entrat al debat.

“Que la gent s’acostumi a deixar el cotxe a casa per anar a la feina o per anar a fer compres al centre, això és bàsic”, va dir Pasqual Maragall al programa ‘Tariro tariro’, de la Trinca (1989). L’exalcalde afegia que “si un va Nova York, Londres o a les ciutats alemanyes, hi veurà taxis i busos, però la gent ja no s’atreveix a anar en cotxe al centre de la ciutat”.

Janet Sanz: “Maragall defensava un urbanisme més valent”

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, número tres a la llista d’Ada Colau (BComú) ha publicat el vídeo a Twitter i ha piulat que fa tres dècades “Pasqual Maragall defensava un urbanisme més valent, saludable i just que la majoria de partits avui: una Barcelona amb menys cotxes i més transport públic”. També el número dos de Colau, Jordi Martí Grau, s’ha fet ressò del vídeo de Maragall.

Ernest Maragall replica els comuns

El candidat d’ERC, Ernest Maragall, ha entrat al debat amb una piulada acompanyada d’una foto antiga d’ell i el seu germà en bicicleta. “L’any 1989 Pasqual Maragall ja defensava reduir el vehicle privat a Barcelona”, apunta l’alcaldable republicà que, en al·lusió als comuns, remarca que pacificar la ciutat “no és propietat d’uns”. A més, assenyala que el seu germà defensava “governar per a tothom; el que avui trobem tant a faltar”.

Ernest Maragall: “Ratlla l’electoralisme procaç, és gairebé groller”

En un acte d’ERC al Canòdrom – Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica aquest dijous a la tarda, Ernest Maragall, ha qualificat les declaracions del seu germà com a “patrimoni Maragall”. Ha assenyalat que “que els comuns intentin apropiar-se aquest patrimoni ratlla el desvergonyiment i l’electoralisme més procaç, és gairebé groller” i ha demanat respecte.