El candidat del PSC a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Jaume Collboni, s’ha erigit aquest dimecres com el remei a “totes les angoixes” que genera l’alcaldessa actual i candidata a la reelecció, Ada Colau. Ho ha dit des d’una xerrada al Col·legi d’Economistes de Catalunya, com a resposta a la pregunta “què farem amb Colau?”, llançada per un dels assistents del públic.

Molt senzill: guanyar les eleccions. Totes les angoixes es poden dissipar si jo soc alcalde. Podeu estar tranquils perquè estareu en bones mans”
Jaume Collboni, candidat del PSC a l’alcaldia

Davant de representants d’àmbits econòmics de la ciutat, el candidat socialista ha exposat algunes de les mesures que vol impulsar si arriba a l’alcaldia (com l’ampliació de l’Aeroport i reforçar l’economia del coneixement), alhora que s’ha compromès a crear estabilitat i confiança per a empreses i emprenedors. Per aconseguir-ho ha afirmat que “cal un lideratge clar”, a diferència del que considera que ha fet Colau.

De fet, Collboni ha carregat contra l’alcaldessa (de qui va ser primer tinent d’alcaldia fins a finals de gener) i ha posat com a exemple la candidatura de Barcelona per acollir la seu de l’Agència Europea de Medicaments, que finalment es va endur Amsterdam.

Ho vam perdre perquè no hi va haver un lideratge clar. Colau no va voler assumir la representació d’aquesta candidatura i no va generar la confiança necessària”
Jaume Collboni, candidat del PSC a l’alcaldia

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?